Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

"Δεν αναζητούμε αριστερά πιστοποιητικά από κανένα"

Για το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Οκτωβρίου που αφορά στις αντιδράσεις στον αντιλαϊκό νόμο για την εργασιακή εφεδρεία, το μισθολόγιο, τις συμβάσεις…
Η ψήφιση από τη δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου και η σχετική ανακοίνωση των τριών σωματείων προκάλεσε την αντίδραση, με απαράδεκτη φρασεολογία, της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΙΡΩΣΗΣ» (http://lsamarousiou.blogspot.com)
Το πόσο έχει το δικαίωμα η παράταξη αυτή, να στέλνει «στα τσακίδια» τις εκλεγμένες διοικήσεις τριών σωματείων εργαζομένων του Δήμου, είναι θέμα δικής της αντίληψης για το ρόλο της.
Βέβαια είναι επίσης αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να ασκήσουν ή όχι την κριτική τους και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Σε ότι αφορά τη δική μας παράταξη, προσπαθήσαμε και πετύχαμε με τη στάση μας να συμβάλλουμε στην επιτυχημένη κάθοδο όσο το δυνατό περισσότερων εργαζομένων του Δήμου στις απεργίες της 19ης και 20ης Οκτώβρη, γεγονός που είχε να συμβεί στο Δήμο Αμαρουσίου εδώ και πολλά χρόνια.
Δώσαμε θετική ψήφο στο ψήφισμα που προτάθηκε από τη Δημοτική Αρχή, που ενσωμάτωσε και τις δικές μας προτάσεις, όπως και στο ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποφεύγοντας διαχωρισμούς και πολώσεις πάνω στην ώρα της κορύφωσης του αγώνα των εργαζομένων.
Βρεθήκαμε και με τη φυσική παρουσία των στελεχών της παράταξής μας, δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου, στις κινητοποιήσεις τους, ενισχύοντας και με αυτό τον τρόπο τον ταξικό ενωτικό αγώνα τους. Η απουσία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Πατούλη (εκτός από τον κ. Καρλαύτη), από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ας προβληματίσει τους εργαζόμενους για τη συνέπεια της παράταξης αυτής.


Πιστεύουμε ότι στον αγώνα για ένα Δήμο ισχυρό, δημοκρατικό, με δημόσιο χαρακτήρα, δίπλα στις ανάγκες των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων, που προασπίζει το δημόσιο χώρο και το περιβάλλον είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από αυτά που μας χωρίζουν.
Δεν αναζητούμε αριστερά πιστοποιητικά από κανένα. Καταχτάμε την πολιτική μας ταυτότητά μέσα από την καθημερινή μας πράξη και αφήνουμε στους ίδιους τους δημότες να την αξιολογήσουν με την ψήφο τους.
Η διατήρηση της ενότητας όλων των εργαζομένων για την απόκρουση των βίαιων ανατροπών που σχεδιάζονται, μετά το «κούρεμα», πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε θυσία. Αυτό δεν αναστέλλει την προβολή του πολιτικού σχεδίου της καθεμιάς παράταξης, χωρίς όμως διχαστικές λογικές, απολυτότητες, αφορισμούς και τεχνητούς μικροκομματικούς διαχωρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου