Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ερωτήματα "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ" προς τη Δημοτική Αρχή

1. Όπως γνωρίζετε τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναπτυχθεί σε πανελλήνιο επίπεδο ένα μαζικό πολύμορφο κίνημα ανυπακοής των πολιτών ενάντια στα κάθε είδους χαράτσια και τις ιδιωτικοποιήσεις που επιβάλλονται από την κυβέρνηση της χούντας των αγορών, που επιμένει να ονομάζεται κυβέρνηση του «Ελληνικού Λαού», στα πλαίσια της εφαρμογής των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων που επιβλήθηκαν στο λαό και τη χώρα με τη συνεργασία του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, με στόχο την αποπληρωμή του χρέους που δημιουργήθηκε από το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό, ενός χρέους που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και μέσω του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ», αρνούμαστε ν’ αναγνωρίσουμε και να πληρώσουμε.
 Ύστερα και από την επιβολή του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ χιλιάδες πολίτες πύκνωσαν τις γραμμές του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», ενώ ακόμα και Δήμοι του λεκανοπεδίου Αττικής (Δήμος Ν. Ιωνίας) συμπαραστέκονται στους αγωνιζόμενους πολίτες του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», προτρέποντας (τους δημότες τους) να μην πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα (μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ), παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια στους Δημότες τους που αντιστέκονται.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ποια είναι η άποψή της επί του θέματος και τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να προστατεύσει τους Δημότες του Αμαρουσίου που συμμετέχοντας στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ή όχι, θα αρνηθούν να πληρώσουν το χαράτσι επί των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ;
2. Από τον Ιούνιο του 2011 οι παλαιές σχολικές επιτροπές των σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου έκλεισαν με βάση το νόμο του Καλλικράτη. Σήμερα, αν και έχουν συσταθεί οι νέες ενιαίες σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης τα σχολεία της πόλης μας υποχρηματοδοτούνται με ότι αρνητικές συνέπειες έχει αυτό για την ομαλή λειτουργία τους. Ακόμα περισσότερο παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των συντηρήσεων – επισκευών των σχολείων από τις υπηρεσίες και τα συνεργεία του Δήμου.
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, ώστε να μπορέσουν οι σχολικές μονάδες της πόλης μας να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα;

                                                 Για το ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
                                                          Δ. Α. Πολυχρονιάδης
                                   Αιρετός & ανακλητός εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου