Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Δυναμική αντίδραση στο Νέο Μαρούσι για τα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα

Τα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Νέου Αμαρουσίου, λόγω της χρήσης της Κυπρίων Αγωνιστών για διαμπερή υπερτοπική κυκλοφορία, τους έβγαλαν στους δρόμους, με την πρωτοβουλία του Συλλόγου της περιοχής. Μαθητές, γονείς και κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του τοπικού συλλόγου και έκλεισαν κατά διαστήματα την Κυπρίων Αγωνιστών με πλακάτ και συνθήματα την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, ζητώντας άμεσες λύσεις.
Αψηφώντας το δριμύ κρύο και το ψιλόβροχο του μεσημεριού, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, δεκάδες μαθητές και γονείς της περιοχής του Νέου Αμαρουσίου συγκεντρώθηκαν έξω από το 15ο Δημοτικό επί της οδού Κυπρίων Αγωνιστών διαμαρτυρόμενοι για το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και τους κινδύνους που καθημερινά δημιουργούνται για τους πεζούς και τους οδηγούς.
Με κυριότερο σύνθημα «είναι δρόμος, δεν είναι λεωφόρος», με αναρτημένα πανό και κρατώντας πλακάτ με αντίστοιχα συνθήματα, οι μαθητές, οι γονείς και τα μέλη του Συλλόγου Νέου Αμαρουσίου έκλειναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την Κυπρίων Αγωνιστών στη διάβαση για τη διέλευση των μαθητών, που υπάρχει έξω από την είσοδο του σχολείου.
Παράλληλα, μέλη του συλλόγου διένειμαν στους απορημένους οδηγούς ενημερωτικό φυλλάδιο με τα αιτήματά τους για άμεσες λύσεις στο έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στις οδούς Κυπρίων Αγωνιστών και Μακρυγιάννη, αλλά και σε παράδρομους της περιοχής.
Η εκδήλωση κύλησε δίχως κάποιο απρόοπτο, αν και σε ελάχιστες περιπτώσεις υπήρξαν κάποιες μικροπαρεξηγήσεις με διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι απορούσαν για το μποτιλιάρισμα που είχε δημιουργηθεί, οι οποίες και λύνονταν εν τη γενέσει τους, αφού η παρουσία των παιδιών με τα πλακάτ έφερναν τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους...
Ρεπορτάζ: Γιάννης Μπεθάνης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://www.amarisia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=33397:2011-02-02-08-29-27&catid=113:new&Itemid=171
      
Διαμαρτυρία με μπαλόνια στο δρόμο
Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ kiousis@enet.gr 
Οχι με μαύρες σημαίες, αλλά με χρωματιστά μπαλόνια, ευρηματικά πανό και πλακάτ προκειμένου να διαδηλώσουν για την αδιαφορία του Δήμου Αμαρουσίου απέναντι στο αίτημα των κατοίκων η οδός Κυπρίων Αγωνιστών να λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας και όχι ως λεωφόρος, από την οποία διέρχονται καθημερινά 17.000 αυτοκίνητα.
Το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς πληθαίνουν καθημερινά τα τροχαία ατυχήματα σε μια περιοχή αμιγούς κατοικίας, η οποία προστατεύεται -μόνο στα χαρτιά- από το Π.Δ. του 1995 για την προστασία του ρέματος του Βριλησσού.
Η Κυπρίων Αγωνιστών έχει μετατραπεί σε δρόμο υψηλών ταχυτήτων, χωρίς πεζοδρόμια στο μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής της, χωρίς διαβάσεις για τους πεζούς και τους μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ εκ των πραγμάτων (ως κομμάτι της διαδρομής Σωρού - Μεσογείων - Σισμανογλείου) αποτελεί το μοναδικό τρόπο σύνδεσης της λ. Κηφισίας με τη λ. Πεντέλης.
Κάτοικοι και μαθητές (μετά από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου της περιοχής και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων) το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 28 Ιανουαρίου 2011 συγκεντρώθηκαν στη μοναδική διάβαση πεζών της περιοχής (που δεν πληροί τις προδιαγραφές), προχωρώντας σε απανωτές συμβολικές καταλήψεις του οδοστρώματος επί μία και πλέον ώρα, στέλνοντας μήνυμα στο δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη ότι θα βρεθούν σύντομα ξανά εκεί ακόμη πιο αποφασισμένοι, αν δεν προχωρήσουν η κυκλοφοριακή μελέτη και τα συνοδευτικά πολεοδομικά έργα.
Το πρόβλημα γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια μετά το κλείσιμο των παράδρομων της Αττικής Οδού και τη μη διάνοιξη της Φραγκοκλησιάς, μια υπόθεση που παραμένει σε εκκρεμότητα ενώπιον του ΣτΕ από το 2004.
Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία,
Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου