Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

«Η Δημοτική Αρχή Κρύβει τα Στοιχεία για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.»

Σύμφωνα με ενημέρωση του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσιού», η δημοτική αρχή αρνήθηκε, επί της ουσίας, να δώσει στοιχεία, για την κατάσταση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Αναλυτικά:
Για άλλη μια φορά αρνήθηκε η Δημοτική Αρχή να γνωστοποιήσει μια σειρά στοιχείων που αφορούν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης μας. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (21 Σεπτέμβρη) ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. των Βρεφονηπιακών Σταθμών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης για την τύχη γραπτού αιτήματος της παράταξης, επικαλέστηκε την εξάντληση της προθεσμίας των 40 ημερών! Το αίτημα είχε ως εξής:
«Κε Πρόεδρε Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, ως συνέπεια και της επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης που πλήττει ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα, σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει τη χρονιά αυτή στη μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων της Αττικής, σχετικό με την ανεπάρκεια των υφιστάμενων βρεφονηπιακών σταθμών να καλύψουν τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί. Αντίστοιχο πρόβλημα έχει προκύψει σχετικά και με την ύπαρξη του απαραίτητου ειδικευμένου και βοηθητικού προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία των σταθμών.
Στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου να αποκτήσουμε μια υπεύθυνη και ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση στο Μαρούσι, επιθυμούμε να μας γνωρίσετε, χωριστά ανά ταχυδρομική διεύθυνση, για καθένα από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου τα παρακάτω στοιχεία:
1. Αριθμός των θέσεων που έχει ζητηθεί να καλυφθούν μέσω των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί.
2. Αριθμός των θέσεων που τελικά έχουν καλυφθεί.
3. Αριθμός των θέσεων που είχαν καλυφθεί το προηγούμενο έτος.
4. Αριθμός (α) των βρεφονηπιοκόμων και (β) του βοηθητικού προσωπικού, διαθέσιμων από 1/9/2010.
5. Αριθμός του πιο πάνω προσωπικού ανά σχέση εργασίας:
α. Μόνιμο δημοσίου δικαίου
β. Μόνιμο αορίστου χρόνου (ιδιωτικού δικαίου)
γ. Ορισμένου χρόνου
δ. Με σύμβαση έργου
Επίσης για το σύνολο των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου επιθυμούμε να μας γνωρίσετε το ύψος των τροφείων, ανά βρέφος ή νήπιο, όπως αυτά κλιμακώνονται σύμφωνα με τα κριτήρια που θέσπισε η δημοτική Αρχή.
Έχοντας υπόψη ότι όλα τα ανωτέρω στοιχεία βρίσκονται στη διάθεσή σας, παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας.»
Η ταχτική αυτή της σιωπής και, στην ουσία, της απόκρυψης των στοιχείων που ζητήθηκαν, έχει την εξήγησή της. Η Δημοτική Αρχή συμπλέοντας και στο ζήτημα αυτό με τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ προηγούμενα, προσπαθεί να κρατήσει στην αφάνεια ένα πρόβλημα που, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. πλήττει και χιλιάδες εργαζόμενους στο Μαρούσι:
Τους εργαζόμενους γονείς των νηπίων, των οποίων οι αιτήσεις (υπολογίζονται σε 350) απορρίφθηκαν, καθώς και εκείνους που δεν υπέβαλαν καν αίτηση, προεξοφλώντας την απόρριψή της. Είναι άλλωστε γνωστό ότι μόνο ένας παιδικός σταθμός μπορεί να υποδεχθεί βρέφη.
Τους εργαζόμενους γονείς των οποίων τα παιδιά έγιναν δεκτά στους σταθμούς, καθώς πληρώνουν στην πλειοψηφία τους υψηλά τροφεία, ενώ παράλληλα ανησυχούν για το εάν θα διατηρηθεί το υπάρχον, ανεπαρκές και αυτό, προσωπικό (βρεφονηπιακής αγωγής και βοηθητικό), ενόψει του γενικότερου εφιάλτη των απολύσεων.
Τους ίδιους, τέλος, τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, μεγάλο μέρος των οποίων, αν όχι το μεγαλύτερο, εργάζεται κάτω από το μεσαιωνικό καθεστώς των ελαστικών σχέσεων εργασίας (ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου κ.α.) και δεν ξέρουν που θα βρίσκονται τους επόμενους δυο-τρεις μήνες.
Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι
Αυτά είναι τα αποτελέσματα, και στο χώρο της βρεφονηπιακής φροντίδας και αγωγής, μιας βαθειάς αντιλαϊκής πολιτικής, που ακολούθησαν και στην Τοπική Διοίκηση οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που προπαγάνδιζαν ενιαία, και εξακολουθούν να το κάνουν, την ανάληψη αρμοδιοτήτων βασικών κοινωνικών τομέων. Στηρίχτηκαν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα με ημερομηνία λήξης για να καταλήξουν, στη συνέχεια, στο χαράτσωμα της λαϊκής οικογένειας.
Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, καλούμε τους νέους γονείς, τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες της πόλης μας να ξεσηκωθούν, να αντιδράσουν, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:
Αποκλειστικούς κρατικούς - δημόσιους - δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς βρεφονηπιακούς σταθμούς
Να διευρυνθεί το δίκτυο βρεφονηπιακών σταθμών στο Μαρούσι με προτεραιότητα στις λαϊκές γειτονιές
Να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από όλες τις λαϊκές οικογένειες
Να μη γίνει καμία απόλυση, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Αύξηση τώρα της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για δωρεάν και ασφαλείς υποδομές, με το αναγκαίο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό
Καλούμε τους εργαζόμενους, τις ταξικές δυνάμεις, τις λαϊκές οργανώσεις να μπουν μπροστά σε αυτήν τη μάχη της λαϊκής και εργατικής οικογένειας και του παιδιού.
Μαρούσι, Σεπτέμβρης 2010
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΑΠΟΧΗ Η ΑΠΟΧΗ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Πανω απο τους μισους νεους,πανω απο το ενα τριτο του συνολου των πολιτων διαλεγουν σημερα να μην ψηφισουν στις εκλογες του Νοεμβριου.
Διαλεγουν συνειδητα την ΑΠΟΧΗ.
Γιατι ειναι ολοι αηδιασμενοι απο τις κομματικες ηγεσιες,απο την κατασταση που εφεραν την πατριδα μας,απο την ανικανοτητα τους,απο την ανευθυνοτητα με την οποια αντιμετωπιζουν τα προβληματα μας.
Και αυτο δεν αφορα μονο την κεντρικη πολιτικη σκηνη. Η κατασταση ειναι χειροτερη στα τοπικα πραγματα.
Υποψηφιοι Δημαρχοι,επαγγελματιες της πολιτικης που το μονο που τους νοιαζει ειναι η προβολη τους και η εξουσια.
Υποψηφιοι Δημαρχοι ανικανοι να καταλαβουν ουτε τα βασικα σε εναν κοσμο που καθε μερα αλλαζει.
Προσφατα ξεκινησαμε ,μια μικρη ομαδα νεων, μια προσπαθεια να καταλαβουμε τι συμβαινει στον Δημο Αμαρουσιου.Τα αποτελεσματα τα ειδατε και θα τα βλεπετε τις επομενες μερες.
Οσο για μας μειναμε καταπληκτοι με το θρασος αυτων που διοικουν αλλα και την ανικανοτητα οσων υποτιθεται πρεπει να τους ελεγχουν.
Τους φεραμε τετοια ταραχη που κατεφυγαν ακομα και σε μεθοδους
Φιμωσης μας στο Internet σαν να βρισκόμαστε στην πιο σκοταδιστικη χωρα.
Και τοτε πηραμε την αποφαση.Δεν θα τους αφησουμε ησυχους.
Θα συμμετασχουμε στις εκλογες.
Με τον πρωτο ιντερνετικο συνδυασμο.Με προγραμμα που θα φτιαξουμε μαζι και ιντερνετικα.Δεν χρειαζομαστε τα εκατομυρια και τους μηχανισμους τους.
Μπορουμε να δειξουμε στην πραξη τι σημαινει ηλεκτρονικη δημοκρατια και συμμετοχη.
Μετατρεπουμε την ΑΠΟΧΗ σε ΑΠΟΧΗ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
Συνεχιζουμε να πιστευουμε στην αποχη.Αποχη απο την διαφθορα,αποχη απο την εγωκεντρικη προβολη,αποχη απο το συστημα ,αποχη απο τους σκοτεινους μηχανισμους που καταστρεφουν την πολη μας,
ΑΠΟΧΗ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ειναι το ονομα του πρωτου ιντερνετικου συνδυασμου που ξεκιναει στο Μαρουσι.
Αν εισαι νεος, αν δεν ησουν ποτε δημοτικος συμβουλος,αν εχεις συχαθει ολουςαυτους που σε κοροιδευουν,τοτε ελα μαζι μας.Για να καταλαβουν μερικοι οτι τιποτα δεν ειναι οπως χθες.
Φιλικα
Σοφοκλης Μαγουλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου