Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Μ. Διακολιού:«Aν ενωθούμε όλοι, μπορεί να φέρουμε μεγάλες αλλαγές σε αυτά που μας έχουν μάθει ότι είναι δεδομένα & μη αναστρέψιμα»!

Εξαιρετικής ποιότητας η κεντρική πολιτική ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου
Τις τρεις θεμελιώδεις αρχές που, όπως ισχυρίστηκε, την διαφοροποιούν από τους ανθυποψηφίους της, ανέλυσε στην  κεντρική προεκλογική της ομιλία η υποψήφια Δήμαρχος Αμαρουσίου της Δημοκρτικής Συμπαράταξης Πολιτών, με τον Συνδυασμό «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή με τη Μαίρη Διακολιού», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στον Πυρήνα Τέχνης & πολιτισμού «BABEL» 
Οι αρχές αυτές είναι:
1.Εφαρμογή Μεθόδου
2.Αναδιανομή των πόρων
3.Επανένωση της τοπικής κοινωνίας
1.Για την Εφαρμογή Μεθόδου
«Εμείς έχουμε τρεις θεμελιώδεις αρχές που μας διαφοροποιούν από όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς. 
Μία από αυτές τις αρχές έχει να κάνει με το θέμα της μεθόδου, δηλαδή, δεν περιοριζόμαστε να κάνουμε προγραμματικές διακηρύξεις, αντιθέτως, ερχόμαστε και λέμε ότι οι πολίτες είναι εκείνοι που θα θέσουν τα προβλήματά τους, και είναι η επιστήμη, που θα προσδιορίσει το ποιες λύσεις είναι κατάλληλες για τα προβλήματα που θέτουν οι πολίτες. 
Αντιθέτως με τους υπόλοιπους συνδυασμούς οι οποίοι κάνουν εμβαλωματικές λύσεις ... ».
2.Για την Αναδιανομή Πόρων
«Ο δεύτερος πυλώνας του προγράμματός μας έχει να κάνει με κάτι που επίσης είναι διαφορετικό από αυτό που λένε οι υπόλοιποι συνδυασμοί. 
Έχει να κάνει με αυτό που ονομάζουμε αναδιανομή πόρων ή αλλιώς τούμπα τα λεφτά. 
Τι σημαίνει αυτό;.. σημαίνει ότι οι πόροι που χρησιμοποιεί ο δήμος, δεν θα διατίθενται για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας. 
Τα λεφτά θα είναι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς, ο έμποροι, οι επαγγελματίες, οι πολίτες εν γένει αυτής της πόλης που ανήκουν στις μικρές και μεσαίες κοινωνικές τάξεις... »
3, Για την Επανένωση της τοπικής κοινωνίας
«Τρίτο, είναι ο πολιτισμός, ο μαζικός αθλητισμός και η χρήση των δημοσίων χώρων. Αυτοί είναι οι τομείς που απαλύνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή... »
Η Μαίρη Διακολιού, έκλεισε την ομιλία της με τα λόγια:
«Καμία φορά, εμείς οι πολίτες, ξεχνάμε ότι έχουμε μεγάλη δύναμη στα χέρια μας, τη δύναμη να είμαστε οι κυρίαρχοι της ζωής μας. Τη δύναμη της διεκδίκησης. 
Αυτή η δύναμη, αν ενωθούμε όλοι, μπορεί να φέρει πολύ μεγάλες αλλαγές σε αυτά που μας έχουν μάθει ότι είναι δεδομένα και μη αναστρέψιμα. 
Επειδή λοιπόν εγώ πιστεύω σε αυτή τη δύναμη, σας ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να την εκφράσω ».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο καθηγητής του ΕΜΠ, Γεράσιμος Λυμπεράτος, ο οποίος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Σίμου Ρούσσου, στο Χαλάνδρι.
Ο Λυμπεράτος, μίλησε (δια μακρών) για το πρόγραμμα εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων που γίνεται στο Χαλάνδρι.
Μετά τις ομιλίες, η συγκέντρωση μετατράπηκε σε πάρτι με συναυλία δύο συμπαθέστατων μουσικών (Ανδρέα και Πόλυ). . 
                               ΠΗΓΗ://maroussiparatiritirio.blogspot.com/2019/05/blog-post_31.html
                                            €€   ●► « » ◄ ▼▲  $  €  $  ●►  ▲▼◄ « » ●► €€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου