Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Καθαρισμοί, αποψιλώσεις & κλαδέματα στη ρεματιά, απο ΣΠΑΠ & Δασοπροσκόπους Πεντέλης


Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), συνέδραμε το Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, με σειρά δράσεων για καθαρισμό ξερών χόρτων, κλάδεμα δένδρων και αποκομιδής κλαριών στις εγκαταστάσεις του Συστήματος, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τη φροντίδα των αστικών και περιαστικών περιοχών του Πεντελικού. Και αυτή η δράση πραγματοποιήθηκε από εργαζόμενους και εθελοντές του Σ.Π.Α.Π., σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης που και αυτό διέθεσε εργαζομένους του.
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε, σχετικά:
«Η σχέση των Δασοπροσκόπων της Πεντέλης με το Πεντελικό, αλλά και κατ’ επέκταση με τον Σ.Π.Α.Π. είναι συνεχής και αδιάλειπτη.  Η συνδρομή μας στο κλάδεμα των δέντρων, την αποκομιδή των κλαριών και των ξερών χόρτων στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων του Συστήματος Δασοπροσκόπων Πεντέλης, αποτελεί το ελάχιστο ευχαριστώ για αυτά τα παιδιά που είναι συνέχεια κοντά μας.
Είναι προφανές ότι θα είμαστε και εμείς συνέχεια κοντά τους με τις δυνάμεις που μας επιτρέπει η οικονομική κρίση για να συνδράμουμε το έργο τους.

Η προσπάθεια για αναζωογόνηση του Πεντελικού είναι μια προσπάθεια συνεχής. 
Δε σταματά στην αναδάσωση. 
Δε σταματά στο πότισμα, παρά συνεχίζεται με τη φροντίδα των μικρών δέντρων που μεγαλώνουν. Χρησιμοποιούμε καθημερινά όλες μας τις δυνάμεις, εργαζομένους, εθελοντές, οχήματα και μηχανήματα του Συνδέσμου, προκειμένου να καταφέρουμε να κάνουμε και πάλι πράσινο το Πεντελικό, δημιουργώντας παράλληλα τις ιδανικές συνθήκες ασφάλειας στις αστικές και περιαστικές που γειτνιάζουν με τις δασικές.
Οι πρόσκοποι είναι σημαντικοί αρωγοί μας στην προσπάθεια αυτή, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το παράδειγμα εθελοντισμού που επιδεικνύουν στην κοινωνία και το οποίο λειτουργεί θετικά για την αφύπνιση των συμπολιτών μας σε θέματα εθελοντισμού, αλλά και ευαισθησίας για την φυσική και δασική μας κληρονομιά.
Τους ευχαριστώ ειλικρινά για αυτή τη μαζική ανταπόκριση στις προσπάθειές μας, που στόχος μας είναι να επεκταθούν και να συνεχιστούν.
Οφείλω τέλος, να ευχαριστήσω το Δασαρχείο Πεντέλης και προσωπικά το Δασάρχη Θανάση Ρέππα και τους συνεργάτες του, διότι αξιοποιώντας την Κοινωφελή Εργασία και τους εργαζομένους που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα, συμβάλουν σημαντικά στις προσπάθειες μας».
                                                       Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

                                                      € « » $  ●▲▼◄►€ « » $  ●▲▼◄►

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου