Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

7η τελετή απονομής Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Σημαντικές διακρίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Με την παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε  η  7η τελετή απονομής των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον – European Business Awards for the Environment» και των «Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον». 
Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Πολεμικό Μουσείο χθες το βράδυ από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος και τελούσε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.
Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν Οργανισμοί και Σύνδεσμοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εταιρείες και ιδιωτικοί φορείς με έδρα την Ελλάδα.
Βασικός άξονας των διακρίσεων που αποσπάστηκαν ήταν ο επιτυχημένος συνδυασμός καινοτομίας, οικονομικής βιωσιμότητας, αειφόρου ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή και απένειμε τιμητικά βραβεία σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογράμμισε ότι οι σχετικές διακρίσεις αναδεικνύουν την αναγκαιότητα οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προστασία του Περιβάλλοντος.

«Οι σχετικές διακρίσεις θα πρέπει να αποτελέσουν αιτία περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων και των Περιφερειών για την ανάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στους πολίτες της Αττικής και όλης της χώρας αξίζει ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο σε ένα περιβάλλον με λιγότερα σκουπίδια και λιγότερη ρύπανση»
Οι διακρίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Τα Ελληνικά βραβεία για το περιβάλλον έλαβαν οι εξής οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης:
1) Στην κατηγορία Βραβείο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού
Οι Δήμοι Βριλησσίων, Θάσου και Ιλίου
2) Στην κατηγορία βραβείο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης Β΄Βαθμού και φορέων δημοσίου
Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης ΕΣΔΑΚ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.
Να σημειωθεί ότι,  όπως ανέφερε ο  Αντώνης Παπαδάκης Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΠΠΕ, οι διακριθέντες θα διαγωνιστούν με τους πρώτους των πρώτων της Ε.Ε., στις 15 Νοεμβρίου στη Βιέννη.
Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος, η Υφ. Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι βουλευτές Ν. Παπαδόπουλος, Χρ. Κέλλας, Χρ. Μπουκόρος, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός, εκπρόσωποι της Εκκλησίας καθώς και φορέων.
                                                                 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                             Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                                 E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com 
                                                               €   ●► « » ▲▼◄  $

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου