Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Ταμιευτήρια τύπου Sparkassen στην Ελλάδα...

Η 7η Ελληνογερμανική Συνέλευση που συνεδρίασε στη Γερμανία,  αποφάσισε μεταξύ άλλων να στηρίξει τη δημιουργία και επέκταση περιφερειακών και τοπικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, λ.χ. περιφερειακά ταμιευτήρια τύπου «Sparkassen».
Οπως αναφέρεται στη κοινή διακήρυξη, η Ελληνογερμανική Συνέλευση, η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους των ΟΤΑ στις δύο χώρες, αναγνωρίζει τη συμβολή των περιφερειακών και τοπικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη διαπεριφερειακή συνεργασία.
Στη διακήρυξη αναφέρεται ακόμη ότι είναι κοινό το ενδιαφέρον για την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων από τους ελληνικούς και γερμανικούς Δήμους και τις Περιφέρειες. 
Προς τούτο, η Πολιτική Επιτροπή θα παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση εντός έξι μηνών.
Η τη ελληνογερμανική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Sindelfingen, με το γενικότερο σύνθημα: Αυτοδιοίκηση - Η δύναμή μας. 
Οι συμμετέχοντες και από τις δύο χώρες είναι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, έχοντας την ανάλογη εμπειρία, γνωρίζουν τη σημασία, τα καθήκοντα και τα προβλήματά της. Μέσω των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως «κύτταρο της Δημοκρατίας», η Ευρώπη γίνεται πιο κατανοητή και προσιτή στους πολίτες της, ενώ τα προβλήματά της αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις.
Υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι η διασυνοριακή συνεργασία, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, αποτελεί μια χρήσιμη ανταλλαγή εμπειριών για όλους τους ενδιαφερόμενους, η οποία συμβάλλει στην επίλυση  των σημερινών προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες σε ολόκληρη την Ευρώπη.
ΠΗΓΗ:www.presspublica.gr/ellinogermaniki-synelefsi-tamieftiria-typou-sparkassen-stin-ellada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου