Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Τον εμπνευστή & ιδρυτή της πρότυπης αγροτικής οικοτεχνίας «Αρωματικά Σιδερών», γνώρισαν οι μαθητές της ΕΠΑΣ

Την ΕΠΑΣ Συγγρού  επισκέφτηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου ο κ. Οδυσσέας Αναστασιάδης, ιδιοκτήτης μιας πρότυπης αγροτικής οικοτεχνίας καλλιέργειας και εμπορίας αρωματικών φυτών (τσάι βουνού, φασκόμηλο, μέντα, ρίγανη κ.ά.)με την επωνυμία «Αρωματικά Σιδερών»
Έδρα της οικοτεχνίας τα Σιδερά Κοζάνης ένα χωριό της Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στις παρυφές του όρους Άσκιο (Σινιάτσικο) σε υψόμετρο 1000 μ. 
Οι μαθητές της ΕΠΑΣ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον εμπνευστή και ιδρυτή αυτής της αγροτικής εκμετάλλευσης, έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη αγάπη για την φύση και το αντικείμενο το οποίο επέλεξε να ασχοληθεί. 
Ακούραστος από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή της εισήγησής του μας ξετύλιξε όλο το ιστορικό από την αρχική ιδέα μέχρι το σήμερα που έχει φτάσει να πουλάει το 70% της παραγωγής του στο εξωτερικό. 
Επίσης δόθηκαν ερεθίσματα και συζητήθηκαν ορισμένα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισε. 
Οι μαθητές της ΕΠΑΣ θεωρούν ότι τέτοιες προσπάθειες αναδεικνύουν τον αγροτικό - επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και  υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για τις νέες και τους νέους που σκέφτονται να ασχοληθούν με αντίστοιχο αντικείμενο. 
Ευχαρίστησαν επίσης θερμά τον κ. Οδυσσέα Αναστασιάδη για την ομιλία του και ευχήθηκαν σε αυτόν και στους συνεργάτες του καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στις όποιες νέες ιδέες επιχειρήσουν.
ΠΗΓΗ:www.facebook.com/Syggrouschool/photos/pcb.1482497875139543/1482488468473817/?type=3&theater

2 σχόλια:

  1. Θεωρώ ύψιστη τιμή αλλά κι ευθύνη που μου δόθηκε η ευκαιρία να εισηγηθώ για την λειτουργία της αγροτικής μας οικοτεχνίας στους σπουδαστές της ΕΠΑ.Σ Συγγρού. Όλα ήταν άψογα. Συγχαρητήρια. Οδυσσέας Αναστασιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή