Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Γιαλαντζί Αριστερά δέρνει πολίτες με αυθεντικούς μπάτσους στα ειρηνοδικεία!!!

Πλειστηριασμοί σπιτιών επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α -ΑΝθΕΛλήνων
Αναμένονται  εναγωνίως οι ανακοινώσεις από τις λαλίστατες αριστερές δημοτικές παρατάξεις «ΕΝΟΤΗΤΑ» «Εκτός των Τειχών» ... 
Όπως έκαναν & με τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής!
Εικόνες ντροπής σημειώθηκαν στα ειρηνοδικεία και τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, χθες, κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων πλειστηριασμών και ανήμερα της έναρξης της ηλεκτρονικής διαδικασίας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να πετούν χημικά ακόμα και μέσα στη δικαστική αίθουσα!
Οι πιέσεις των δανειστών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για άμεση εκκίνηση των πλειστηριασμών οδήγησαν σε έντονη παρουσία της αστυνομίας στο Ειρηνοδικείο, όπου μόνο για χθες προγραμματίστηκαν 29 πλειστηριασμοί. Τρεις διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) βρίσκονταν εντός του Ειρηνοδικείου, όπου είχε αποκλειστεί η πρόσβαση στα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», άλλων συλλογικοτήτων κ.λπ. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν άγρια επεισόδια.
Οι διαμαρτυρόμενοι χρησιμοποιούσαν πυροσβεστήρες και οι αστυνομικοί «απαντούσαν» με κλομπ και δακρυγόνα.
«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημίες, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές» φώναζαν ασταμάτητα οι διαδηλωτές. 

Μέλη συλλογικοτήτων υποστήριξαν ότι ξυλοκοπήθηκαν, με έναν άνδρα πράγματι να φέρει τραύματα στο κεφάλι και τον πρώην δήμαρχο Καισαριανής Θανάση Μπαρτζώκα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα.
«Γίνονται πλειστηριασμοί και πρώτης κατοικίας» κατήγγειλαν οι διαμαρτυρόμενοι, κάτι που διαψεύδουν οι συμβολαιογράφοι. Πάντως για το «καυτό» αυτό ζήτημα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής έχει εξαγγείλει ότι δεν θα βγαίνουν στο σφυρί σπίτια με αξία μέχρι 300.000 ευρώ μέχρι τέλος του έτους.
Νωρίτερα, συγκέντρωση έγινε και έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Ακαδημίας, όπου διεξαγόταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, ενώ επεισόδια έγιναν και στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, καθώς διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. 
Επειτα κατευθύνθηκαν στα δικαστήρια όπου συνεχίστηκε η ένταση… με ανάλογες κινητοποιήσεις και στην Πάτρα.
Οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αφορούσαν πέντε θέσεις πάρκινγκ της «Χουβαρδάς ΑΕ», για τις οποίες η διαδικασία κηρύχθηκε άγονη, ενώ στο ηλεκτρονικό σφυρί βγήκε μεζονέτα στην Κηφισιά (της συζύγου του επιχειρηματία, εμπλεκόμενου στις υποθέσεις του παραδικαστικού και του Χρηματιστηρίου, Τρύφωνα Αποστολόπουλου) και δύο θέσεις στάθμευσης, με τιμή πρώτης προσφοράς 718.915 ευρώ. 
Η τράπεζα έβγαλε το ακίνητο στο ηλεκτρονικό σφυρί για χρέη περίπου 1.400.000 ελβετικών φράγκων και επικύρωσε τη βίλα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογράφων, Γιώργο Ρούσκα, πραγματοποιήθηκαν 20 πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο και σε 12 έγιναν κατοχυρώσεις. 
Στον έναν, επισπεύδων εμφανίστηκε fund με έδρα το Δουβλίνο που είχε αγοράσει «κόκκινο δάνειο» από τράπεζα και έβγαλε στο σφυρί ακίνητο δανειολήπτη στη Βούλα (420.400 ευρώ).
                                                                    ΠΗΓΗ:etypou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου