Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

«Ενεργειακή φτώχεια & πράσινη κοινωνική καινοτομία», από το «Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας»

Πρόσφατη μελέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέδειξε πως κατά το έτος 2013 ποσοστό της τάξεως του 36% των ελληνικών νοικοκυριών αντιμετώπιζε προβλήματα ενεργειακής φτώχειας, το οποίο μεταφράζεται ως δυσκολία στην διατήρηση συνθηκών άνεσης στην κατοικία τους. 
Το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας(δηλαδή οι Οικολόγοι - Πρασινοι των κ.κ. Χρυσιγελω-Τρεμμόπουλων που συγκυβερνούν με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), η ΚοινΣΕπ «Άνεμος Ανανέωσης» και το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της οικολογίας, της εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και της βιωσιμότητας, επεξεργάζονται ένα σχέδιο προτάσεων και πολιτικής με θέμα: 
«Η ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και η συμβολή της πράσινης κοινωνικής καινοτομίας στην αντιμετώπιση της».

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, διοργανώσαμε τον Απρίλιο στην Αθήνα το 1ο εργαστήριο, που είχε ως βασικό στόχο την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών στα θέματα αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας.
Το 2ο εργαστήρι θα αποτελείται από 2 ενότητες. 
Το βασικό θέμα της πρώτης ενότητας είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία με τη συμμετοχή ειδικών στο θέμα αυτό, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. 
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δεύτερη ενότητα, μία ανοιχτή συζήτηση με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες η οποία θα περιστραφεί γύρω από τις προτάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας που περιέχονται στο προσχέδιο και ειδικότερα στη συμβολή της πράσινης και κοινωνικής καινοτομίας στην αντιμετώπιση του φαινομένου.
                                                             ΠΗΓΗ:gr.boell.org/el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου