Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Θέλουν να μαυρίσουν την «Λευκή Νύχτα», οι «ΑΝΤΙ» - Εξουσιαστές των Βορείων Προαστίων

Ενημέρωση από την παρέμβαση στο δημοτικό Συμβούλιο στο Μαρούσι, ενάντια στην Λευκή Νύχτα
Την Τρίτη 28 Ιουνίου 30 περίπου σύντροφοι & συντρόφισσες από τις γειτονιές των βορείων πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμαρούσιου, ενάντια στην  Λευκή Νύχτα,το ερχόμενο Σάββατο 2 Ιουλίου από την δημοτική αρχή του Πατούλη και τον εμπορικό σύλλογο. 
Στόχος της παρέμβασης ήταν να καταστήσουμε σαφές σε όλους τους τόνους ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κοιτάμε άπραγοι την επίθεση που δρομολογεί (και) ο δήμαρχος στα εργασιακά κεκτημένα των εμποροϋπαλλήλων, με την επιμήκυνση του ωράριού εργασίας μέχρι τις 12 το βράδυ.
Πρέπει να θυμίσουμε πως η φετινή είναι η 3η Λευκή Νύχτα που διοργανώνεται στην γειτονιά τα τελευταία τρία χρονιά, με τον Πατούλη να πρωταγωνιστεί όλα αυτά τα χρονιά στην προώθηση και διαφήμιση της. 
Πέρα όμως από το να ξεκαθαρίσουμε την διαφωνία μας, τονίσαμε την παρόδια του, δηλαδή να συζητά το δημοτικό συμβούλιο για το αν θα δώσει άδεια για την λεύκη νύχτα, την στιγμή που όλοι και όλες γνώριζαν πως για αυτήν την άδεια υπεύθυνη είναι η νομαρχία. 
Αν και εμάς δεν μας απασχολεί αν υπάρχει η όχι άδεια καθώς είμαστε εξ αρχής ενάντια σε εκδηλώσεις όπως η λεύκη νύχτα, είναι εντυπωσιακό πως αυτοί και αυτές που παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως τιμητές της νομιμότητας ψάχνουν παραθυράκια ώστε απλά να φαίνονται νόμιμοι.
Παράλληλα καλέσαμε τους/-ιός εργαζομένους/-εις του δήμου είτε μονίμους/-εις είτε οχτάμηνους/-εις να πλαισιώσουν μαζί με τα ταξικά τους σωματεία την κινητοποίηση ενάντια στην λεύκη νύχτα το Σάββατο στις 18:00 ώρα στον ΗΣΑΠ.
Από την μεριά της δημοτικής αρχής δεν υπήρξε κάποιααπάντηση την στιγμή της παρέμβασης. Σύμφωνα όμως με τοπικά μέσα ο δήμαρχος μετά την αποχώρηση μας, αναφερόμενος στο γεγονός ότι τονίσαμε πώς το Σάββατο θα μας βρουν απέναντι τους, ζήτησε από την πολιτεία να πάρει όλα τα μετρά ώστε να προστατέψει τους....πολίτες.
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ 
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 6:00 μ.μ. ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ - ΜΑΡΟΥΣΙ 
                                              Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου
                                                ΠΗΓΗ:athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου