Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

«ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων της πρωτοβουλίας «Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη» & «A-Energy Investments»υλοποιείται την Τρίτη 8 & την Τετάρτη 9 Μαρτίου στο ξενοδοχείο, «Divani Caravel» το συνέδριο «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ».
Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και θα συμμετέχει ο Αναπληρωτής Επικεφαλής, κ. Α. Περουλάκης.
 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΕΣΠΑ, ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ,ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Α. Περιεχόμενα - Στόχοι διοργάνωσης
Στην αιχμή των προβληματισμών σχετικά με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα και εργαλεία  για την ανάπτυξη νέων έργων και επενδύσεων στην Ελλάδα, το συνέδριο:
1. Παρουσιάζει συνοπτικά τον υπάρχοντα στρατηγικό σχεδιασμό της Πολιτείας για την υλοποίηση νέων έργων και επενδύσεων.
2.Επισημαίνει αναλυτικά τα χρηματοδοτικά μέσα για την υλοποίησή τους, τις υπάρχουσες χρηματοδοτικές ανάγκες, τους εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και τις νέες προσεγγίσεις για τη χρηματοδότηση έργων μικρότερης κλίμακας.   
3.Αναπτύσσει διεξοδικά τις δυνατότητες και τα κίνητρα επί του πρακτέου που δίνονται μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, τόσο για τις μικρότερες όσο και για τις μεγαλύτερες επενδύσεις.
4.Αναπτύσσει τα βασικά κριτήρια για τη διασφάλιση βιώσιμων έργων, ώστε να μπορούν να χρηματοδοτηθούν (bankable) και να διασφαλίζεται άμεσα  η προχρηματοδότησή τους.  Ειδική έμφαση δίνεται στην αντιμετώπιση κινδύνων και στην διασφάλιση της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών σε περίπτωση έργων που προγραμματίζονται με ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα), είτε με Συμβάσεις Παραχώρησης.
5.Παρουσιάζει τις μέχρι στιγμής εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ένταξη  έργων στο πακέτο Γιούνκερ , τις αντίστοιχες εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και τα έργα που  «οδεύουν» προς το πακέτο Γιούνκερ, τόσο από πλευράς δημόσιου, όσο και από πλευράς  ιδιωτικού τομέα.
6.Αναπτύσσει την προοπτική των έργων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με το βλέμμα των Δήμων και των Περιφερειών και, την  προοπτική του ευρύτερου κλάδου των κατασκευών μέσα από αυτά. 
7.Παρουσιάζει στα πλαίσια εξειδικευμένων work-shops, νέα έργα και επενδύσεις δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως επίσης και ιδιωτών επενδυτών με έμφαση στις  μεταφορές, στην ενέργεια, στις τηλεπικοινωνίες /πληροφορική, στις περιβαλλοντικές, λιμενικές και εξαγωγικές υποδομές, στη διαχείριση απορριμμάτων, στον τουρισμό, στο διαμετακομιστικό εμπόριο/υπηρεσίες, στον αγροδιατροφικό τομέα.
Β. Διοργάνωση - Συνεργαζόμενοι φορείς
Το συνέδριο, υλοποιείται στα πλαίσια των ενημερωτικών δράσεων της   επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και Α-ENERGY INVESTMENTS και είναι το 16ο στοχευμένο φόρουμ της Πρωτοβουλίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Πραγματοποιείται όπως πάντα με την ευγενική συνεργασία και συμμετοχή των:
oΕυρωπαϊκής Επιτροπής (Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα)
oΕυρωπαϊκού  Κοινοβουλίου
oΥπουργείου  Οικονομίας, Τουρισμού και Ναυτιλίας
oΥπουργείου Υποδομών
oΥπουργείου Οικονομικών (για θέματα πακέτου Γιούνκερ)
oYπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
oΟμίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών
oΟμίλου Εθνικής Τράπεζας
oΟμίλου Τράπεζας Πειραιώς
oΟμίλου Eurobank
Στην εκδήλωση, έχει επίσης προσκληθεί σειρά  φορέων, με τους οποίους υπάρχει συνεργασία για επενδυτικά/αναπτυξιακά θέματα. Ανάμεσα σε αυτούς:
H ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος)
 H ΕΝΠΕ (΄Ενωση Περιφερειών Ελλάδος)
To Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ)
O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ)
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών
Ο ΣΤΕΑΤ (Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρας Τάξης)
H EENMA (Ένωση  Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων)
H ENΕΙΣΕΤ ( Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών)
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών  Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ)
Ο ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος)
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών  Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ)
Ο Σύνδεσμος Επενδυτών Διαδικτύου (ΣΕΔ)
Ακαδημαϊκοί φορείς όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Θράκης κα. 
 Γ. Συμμετοχές επενδυτών/χρηματοοικονομικών οργανισμών
Στο φόρουμ έχουν κληθεί  περισσότεροι  από 60 διακεκριμένοι ομιλητές  από τους κλάδους των κατασκευών, των τηλεπικοινωνιών, του περιβάλλοντος, του τουρισμού, του  τραπεζών/ χρηματοοικονομικών οργανισμών, του Χρηματιστηρίου  Αθηνών και ακαδημαϊκών φορέων.
Ανάμεσά τους, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο κ. Δημήτρης Μάρδας, Υφυπουργός Εξωτερικών, ο κ. Κωστής Χατζιδάκης, Αντιπρόεδρος «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», πρώην Υπουργός Ανάπτυξης, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόης Λαμπριανίδης
o κ. Άλκης Δρακίνος, Αναπληρωτής Επικεφαλής γραφείου της ΕBRD στην Ελλάδα, ο κ. Joaquin Tebar Sotο, senior manager του IFC- μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας(World Bank), ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες,  η Γενική Γραμματέας επί θεμάτων Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Πέτη Πέρκα, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Δημήτρης Τζώρτζης, ο ευρωβουλευτής & Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης  Παπαδημούλης, ο τομεάρχης Υποδομών του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης
ο πρόεδρος της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδας κ. Γιώργος Πατούλης,
ο πρόεδρος της ΄Ενωσης Εισηγμένων Εταιρειών- ΕΝΕΙΣΕΤ κ. Πάνος Δράκος, ο κ. Πλάτων Μονοκρούσος, επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank, η κα Βικτωρία Σωτηριάδου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Οικονομικών και συντονίστρια πακέτου Γιούνκερ, ο πρόεδρος του ΤΕΕ  κ. Γιώργος Στασινός, ο κ. Απόστολος Παπαδόπουλος, εταίρος  της Grant Thornton, ο κ. Zαχαρίας Αθουσάκης, Πρόεδρος  ΣΑΤΕ, o κ.  Πάνος Δράκος, πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών- ΕΝΕΙΣΕΤ,  ο κ. Εμ.  Βράϊλας, Αντιπρόεδρος ΣΤΕΑΤ,  η κα Δέσποινα Δοξάκη, διεθνής εταίρος Chadburne, ο  κ. Θάνος Βούρδας, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ, ο κ. Αθανάσιος Σχίζας, Διευθύνων Σύμβουλος ΓΑΙΑΟΣΕ, ο  κ. Γιώργος Λογοθέτης, Προϊστάμενος  Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισµού  της Εφαρµογής Επιχειρησιακών Προγραµµάτων, Υπουργείο Οικονομίας, o  κ. Γρηγόρης  Σαμπατακάκης , Διευθυντής   Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης ΟΣΕ, ο κ. Παντελής Λάμπρου, Διευθυντής Στρατηγικής Επικοινωνίας & Ανάλυσης Αγορών, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι ευρωβουλευτές  κ. Κώστας Χρυσόγονος και Μαρία Σπυράκη, εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΕΕΝΜΑ (Ένωση  Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων)εκπρόσωποι της  Διοίκησης δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών και πολλοί άλλοι.
Θα γίνουν εξάλλου παρουσιάσεις νέων έργων και επενδυτικών προγραμμάτων από αρμόδια στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 
==================================================================
EΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου)
Πρώτη μέρα, Τρίτη, 8 Μαρτίου
10:00 - 10:45:  Εγγραφή Συνέδρων
10:50 - 12:00:  Άνοιγμα εργασιών συνεδρίου - Εισαγωγικές ομιλίες
► κ. Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού *
κ. Αλέξης Χαρίτσης, Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
κ. Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής Αντιπροσωπείας της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
κ. Κωστής Χατζιδάκης, Αντιπρόεδρος «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», πρώην Υπουργός Ανάπτυξης
κ. Γιάννης Μανιάτης, Τομεάρχης Υποδομών του ΠΑΣΟΚ, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
12:00 - 13.30: Α΄ Πάνελ: ΕΣΠΑ 2014-20, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και  συμπληρωματικά χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών και ιδιωτικών κεφαλαίων.  Συνεργασίες Δημόσιου και ιδιωτικού Τομέα,  ΣΔΙΤ,  Έργα με Σύμβαση Παραχώρησης.
Θεματολογία:
Πρώτο μέρος: Οι κατά προτεραιότητα ωφελούμενες δραστηριότητες  από το νέο ΕΣΠΑ.  Τα 6,75 δισ. ευρώ του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και πώς θα διανεμηθούν
Τα 1,25 δισ.  συμπληρωματικών  επενδυτικών πόρων,  από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία και πώς θα διασφαλισθούν. Ο ρόλος των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών και των ιδιωτικών κεφαλαίων. Η δραστηριοποίηση εντός Ελλάδος και οι προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα υποστήριξης μικρών επιχειρήσεων, το πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων σε δήμους, οι σκέψεις χρηματοδότησης μεγαλύτερων έργων, η εμπειρία από τη χρηματοδότηση έργων και επενδύσεων στην Κύπρο.
Πάνελ: κ. Άλκης Δρακίνος, Αναπληρωτής Επικεφαλής γραφείου της ΕBRD στην Ελλάδα, Διεύθυνση Corporate Finance , Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς, Δρ. Πλάτων Μονοκρούσος, Επικεφαλής Οικονομολόγος του Ομίλου Eurobank, κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – ΤΕΕ, κ. Zαχαρίας Αθουσάκης, Πρόεδρος ΣΑΤΕ, κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, κ. Κωνσταντίνος Καλέργης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών – Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ), ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών,  εκπρόσωπος GRANT ΤΗΟRNTON, κ. Νίκος  Κούλης, Διευθύνων Σύμβουλος  της  DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ*.
 Δεύτερο μέρος: 
Ιδιωτικές επενδύσεις, σταθερoποίηση του ελληνικού  χρηματοπιστωτικού τομέα και ενίσχυση της χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα: Ο ρόλος  και το πρόγραμμα του  Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης(IFC), μέλους του Ομίλου της Διεθνούς Τράπεζας.  
Η χρηματοδότηση  αναπτυξιακών έργων  με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και η διατήρηση της έννοιας της Σύμβασης Παραχώρησης. 
Η προστασία του δημόσιου συμφέροντος και ταυτόχρονα  η διασφάλιση  ελκυστικών όρων για τον ιδιώτη επενδυτή (συνδυασμός απόδοσης-κινδύνου). Η εισαγωγή και αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως τα project bonds, με στόχο τα  μακροπρόθεσμα θεσμικά κεφάλαια. 
Ομιλία: κα Πέτη Πέρκα, Γενική Γραμματέας επί θεμάτων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Πάνελ:
 Mr. Joaquin Tebar Soto, εκπρόσωπος του IFC- μέλους του Ομίλου της Διεθνούς Τραπέζης, κ. Εμμανουήλ Bράϊλας, Αντιπρόεδρος ΣΤΕΑΤ , Όμιλος Εθνική Τράπεζα, κα Δέσποινα Δοξάκη, διεθνής εταίρος Chadburne, εκπρόσωπος GRANT ΤΗΟRNTON, κ. Παντελής Λάμπρου, Διευθυντής Στρατηγικής Επικοινωνίας & Ανάλυσης Αγορών, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, άλλες συμμετοχές.
13.45-14.30 Διάλειμμα - Ελαφρύ γεύμα
14.30 - 16.00: Β΄ Πάνελ:  
Χρηματοδότηση έργων και επενδύσεων μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου
Ομιλία: κ. Λόης Λαμπριανίδης, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Υπουργείο Οικονομίας, Ναυτιλίας & Τουρισμού
Θεματολογία:  
Η εφαρμογή των κινήτρων του νέου αναπτυξιακού νόμου στην πράξη: 
Η επιλογή της φοροαπαλλαγής αντί της επιδότησης σε χρήμα, η χρηματοδότηση του επιχειρηματικού κινδύνου μέσω του Αναπτυξιακού Ταμείου, η  επιδότηση της χρηματοδοτικής μίσθωσης και του επιτοκίου. Οι πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα .
Η ενίσχυση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Τα κίνητρα για επενδύσεις στην περιφέρεια. 
Η αποτροπή της «μετανάστευσης» ικανών επιχειρήσεων και ανθρώπινου δυναμικού. Συνεταιρισμοί και συμπράξεις στα πλαίσια του νέου αναπτυξιακού.
Παρεμβάσεις- Συζήτηση:
κ. Παναγιώτης Δράκος, Πρόεδρος Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών (ΕΝΕΙΣΕΤ), Εκπρόσωπος Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, κ. Απόστολος Παπαδόπουλος, εταίρος Grant Thornton κ. Κυριάκος Λουφάκης Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ),  Σύνδεσμος Ελληνικών  Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ)
16.00-17.15: Γ΄ Πάνελ: Παρουσιάσεις νέων έργων και επενδυτικών προγραμμάτων σε επιμέρους τομείς
Ομιλίες:
κ. Δημήτρης Τζώρτζης, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων: «Το πρόγραμμα έργων της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων».
Παρουσιάσεις νέων έργων και επενδύσεων με συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (υπό διαμόρφωση)
κ. Αθανάσιος Σχίζας, Διευθύνων Σύμβουλος ΓΑΙΑΟΣΕ: Εμπορευματικά κέντρα στη λογική των συμβάσεων παραχώρησης: Η περίπτωση του Θριάσιου Πεδίου 
Άλλα επίκαιρα έργα και επενδύσεις
Δεύτερη μέρα, Τετάρτη, 9 Μαρτίου
10:15 - 11:10:  Εγγραφή Συνέδρων
11:10 - 12:00:  Άνοιγμα εργασιών συνεδρίου - Εισαγωγικές ομιλίες
 κ. Γιώργος Δέδες,  Γενικός Γραμματέας Υποδομών : Το πρόγραμμα έργων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, τρόποι χρηματοδότησης και οι προτάσεις για το πρόγραμμα Γιούνκερ.
Εκπρόσωπος Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)*
12:00 - 14.15: Α΄ Πάνελ:  Υποδομές, το «ελληνικό» αναπτυξιακό «πακέτο» Γιούνκερ και η  ευκαιρία χρηματοδότησης βιώσιμων έργων.
Θεματολογία:
Πρώτο μέρος: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας  να συμπληρώσει τις αναγκαίες υποδομές αξιοποιώντας με βιώσιμα έργα το υπό διαμόρφωση, επενδυτικό πακέτο  Γιούνκερ.  
Το κριτήριο του μακροπρόθεσμού αναπτυξιακού αποτελέσματος, του βιώσιμου ευρωπαϊκού επενδυτικού  σχεδίου, η ωριμότητα των μελετών και άλλες προϋποθέσεις για την ένταξη  των ελληνικών προτάσεων στο πρόγραμμα Γιούνκερ. 
Οι  νέες διαδικασίες και κριτήρια για την ένταξη  έργων στο πρόγραμμα.   
Ο ρόλος των επενδυτών και η αναμενόμενη μόχλευση των αρχικών κεφαλαίων. 
Τα χρηματοδοτικά κριτήρια, η αξιολόγηση και η κατανομή κινδύνων στα έργα. 
Η περίπτωση των ιδιαίτερα αυξημένων κινδύνων και η διασφάλιση βιωσιμότητας.
Πάνελ: κα Βικτωρία Σωτηριάδου Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Οικονομικών και συντονίστρια πακέτου Γιούνκερ, ΄Ομιλος Τράπεζας Πειραιώς, Ομιλος Alpha bank*, κ. Γιώργος Λογοθέτης, Προϊστάμενος  Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισµού  της Εφαρµογής Επιχειρησιακών Προγραµµάτων, Υπουργείο Οικονομίας, κ. Κώστας Χρυσόγονος, ευρωβουλευτής, κα Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής, κ. Σπύρος Παπαγρηγορίου, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών-Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ). 
Παρουσιάσεις επενδυτικών προγραμμάτων και προτάσεων για το πρόγραμμα Γιούνκερ
κ. Θάνος Βούρδας, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ
κ. Γρηγόρης  Σαμπατακάκης , Διευθυντής   Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης ΟΣΕ
κ. Γιάννης  Καρνέσης, Διευθυντής  της Ειδικής Υπηρεσίας Κατασκευής Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης Πελοποννήσου και Βορείου Ελλάδος
κ. Ζήσιμος  Καρβούνης , Διευθυντής  ΕΥΔΕ Μελετών Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Αττικής και Ιονίας Οδού
Άλλα έργα
14.15 -15.00: Διάλειμμα
15.00- 17.00: Β΄ Πάνελ: 
Περιβάλλον, ΑΠΕ και Διαχείριση Απορριμμάτων: Το μεγάλο στοίχημα  ( με τον συντονισμό του ΕΚΕΤΑ)
Εισαγωγική Ομιλία: κ. Γιάννης Σηφάκης, βουλευτής
Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της ΚΕΔΕ  και τον συντονισμό του ΕΚΕΤΑ (υπό διαμόρφωση)
κα Δέσποινα Καλλιδρομίτου, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών - Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ)
Παρουσιάσεις νέων έργων  στον τομέα του περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων.
Ομιίλία: κα Δέσποινα Καλλιδρομίτου, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών - Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ)
18:15: Κλείσιμο εργασιών δεύτερης ημέρας συνεδρίου
*  Προς τελική επιβεβαίωση
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα:
Άντα Σεϊμανίδη
Διευθύντρια εκδόσεων και συντονίστρια πρωτοβουλίας Α-ΕΝΕRGY
κιν.: 6978373031 | e-mail: ada.seimanidi@gmail.com
Αλέξανδρος Βραχνός
Επιστημονικός συνεργάτης
κιν.: 6937168100
Ήρα Κουτσονίκα
Υπεύθυνη επικοινωνίας και δικτύου
Πρωτοβουλία «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και Α-ΕΝΕRGY
Τ: 210 6912183 | 210 6912505 | F: 210 6996205
e-mail: argohellas@otenet.gr | info@a-energy.gr
www.a-energy.gr

1 σχόλιο:

  1. χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ειδικεύεται στην υποστήριξη έργων, βοήθεια για ηλικιωμένους, ανέργους, στεγαστικά δάνεια και συνταξιούχους, με επιτόκιο 3% κατά την περίοδο αποπληρωμής.

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες: mpantzagiota03@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή