Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Διευκρινίσεις Γ. Πατούλη στα ζητήματα που ετέθησαν στην Γ.Σ. του Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης «Ο Άγιος Γεώργιος»

Σχετικά με τα ζητήματα που ετέθησαν υπόψη του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, κατά τις εργασίες γενικής συνέλευσης των μελών του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης «Ο Άγιος Γεώργιος», ο κ. Γιώργος Πατούλης διευκρίνισε τα εξής:
Σε ότι αφορά την πολεοδόμηση του κτήματος Δηλαβέρη, ο Δήμαρχος κόντρα στις όποιες αντίθετες φωνές, ξεκαθάρισε ότι η ένταξη στο σχέδιο πόλης του κτήματος είναι μονόδρομος για να αποσυμφορηθεί η περιοχή από τα τροχοφόρα, να γίνουν έργα ανάπλασης, να καταργηθούν τα υπέργεια πάρκινγκ και να δώσουν τη θέση του σε υπόγειους χώρους στάθμευσης με παράλληλη διαμόρφωση χώρων πρασίνου, να διανοιχθούν οδοί για τη διοχέτευση του κυκλοφοριακού όγκου και εν τέλει να καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τα νοσοκομειακά ιδρύματα που εδράζονται στην περιοχή.
Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις ενάντια στην ένταξη του κτήματος Δηλαβέρη, ο κ. Πατούλης, ανέφερε ότι μόνο κακό μπορεί να κάνει στην περιοχή του καθώς θα χάσει και σε χρήμα και σε βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της.
Στο θέμα της λειτουργίας σουπερμάρκετ στη γειτονιά, ο κ. Πατούλης, κατέστησε σαφές ότι καλό είναι να μην γίνεται σύγχυση ανάμεσα στη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής και των δημοτικών υπηρεσιών που πράττουν βάσει των όσων ορίζει ο Νόμος, ενώ σχετικά τόνισε ότι η οικοδομική άδεια που είχε εκδοθεί το 2011 ανακλήθηκε το 2012 χωρίς ποτέ να εκτελεστεί, διατυπώνοντας ερωτηματικά για την εμμονή του Συλλόγου στη συζήτηση γύρω από το θέμα άνευ υπαρκτού λόγου.
Όσον αφορά στην αντίθεση του Συλλόγου στην άρση της απαλλοτρίωσης του Ιερού Μετοχίου της Αγίας Φιλοθέης,

ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, προς αποφυγή παρανοήσεων διευκρίνισε ότι πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής μαζί με τη Μητρόπολη Αμαρουσίου, Κηφισίας και Ωρωπού είναι η προστασία και διατήρηση του ιερού χώρου με τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου πρασίνου. 
Παρά τη δικαίωση της θέσης αυτής πρωτοδίκως, η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει. 
Σε περίπτωση που τελεσιδικήσει ομοίως, θα ακολουθηθεί η παραπάνω λύση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο χώρος θα απαλλοτριωθεί με σκοπό να διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου και παιδικής χαράς.
Όσον αφορά σε θέματα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που ετέθησαν προς συζήτηση, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ανέφερε ότι από μέρους των υπηρεσιών του Δήμου καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρείται η πόλη καθαρή και λειτουργική κόντρα στις σοβαρές ελλείψεις σε πόρους και προσωπικό. 
Ωστόσο, με αυτά τα δεδομένα είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των εργαζομένων χάρη στην οποία το Μαρούσι παραμένει πρώτο μεταξύ πολλών δήμων σε θέματα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. 
Στο συγκεκριμένο σημείο ο Δήμαρχος ενημέρωσε, επίσης, σχετικά με την προώθηση προγράμματος ηλεκτροφωτισμού εξοικονόμησης ενέργειας με φωτιστικά σώματα LED για όλη την πόλη.
Τέλος, σχετικά με την κατασκευή του 8ου Γυμνασίου – Λυκείου στην Αγία Φιλοθέη, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων που έχει την ευθύνη υλοποίησης, έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο της προμελέτης και το έργο βρίσκεται στο στάδιο της έναρξης της σύνταξης της τελικής μελέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου