Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Εξαιρετική η Ημερίδα για την εξάπλωση & την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των εχθρών στο Αστικό & Περιαστικό Πράσινο

Ημερίδα με θέμα την εξάπλωση και την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση εχθρών στο αστικό και περιαστικό πράσινο, συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου  στο Δάσος Συγγρού στο Μαρούσι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Άννα Φουλίδη απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς το κοινό. 
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life Pisa: 
«Καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον παγίδες για τον έλεγχο της Thaumetopoea pityocampa και Dendrolimus pini σε αστικές περιοχές και σε χώρους αναψυχής» (Innovative eco friendly traps for the control of Pine Lepidoptera in urban and recreational places). 
Το Thaumetopoea pityocampa και το Dendrolimus pini είναι Λεπιδοπτέρα τα οποία προσβάλλουν τα πεύκα στην Βόρειο, Κεντρική και Νότιο Ευρώπη και προκαλούν προβλήματα υγείας σε ανθρώπους και κατοικίδια ζώα (αλλεργίες, δερματικές παθήσεις κλπ). 

Οι σύγχρονες μέθοδοι καταπολεμήσεως έχουν περιορισμούς και/ή μεγάλο κόστος. 
Στόχος του παρόντος ερευνητικού προγράμματος είναι η επίδειξη και η βελτίωση των μεθόδων παρακολουθήσεως και καταπολεμήσεως των παραπάνω εντόμων με την χρήση νέων μεθόδων σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά συστήματα τα οποία εφαρμόζονται σε αστικές περιοχές και σε χώρους αναψυχής σε 4 χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα), όπου οι ψεκασμοί αέρος μεγάλης κλίμακας ή οι στοχευμένες εφαρμογές με εντομοκτόνα δεν είναι εφικτές. 
Τις ομιλίες παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον πλήθος συμμετεχόντων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πορεία του προγράμματος Life Pisa από τους εκπροσώπους των χωρών οι οποίες εμπλέκονται στο εν λόγω πρόγραμμα.
                  ΠΗΓΗ:www.facebook.com/Life-Pisa-Κτημα-Συγγρου-1596934913876751/?fref=nf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου