Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Η κοπή Βασιλόπιττας της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς

Παρουσία του εκπροσώπου του Υπουργού Επικρατείας  Νίκου Παππά, κ. Ευάγγελου Παναγιωτουνάκου, του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρου
του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου ΠατούληΚηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, Λυκόβρυσης - Πεύκης Τάσου Μαυρίδη, Μελισσίων - Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδη Καρπέτα, αξιωματικών του Π.Σ και της ΕΛ.ΑΣ και πλήθους κόσμου, έγινε η κοπή της πίτας στην Ιερά Μητρόπολης Αμαρουσίου, Κηφισιάς & Ωρωπού 

Μετά την καθιερωμένη δοξολογία, ο μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος ευχήθηκε καλή χρονιά με ειρήνη και υγεία στους δύσκολους καιρούς που ζούμε εκφράζοντας την ανησυχία του για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος αφού αντάλλαξε ευχές με τον μητροπολίτη και τους παρευρισκόμενους, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου στον μητροπολίτη, τονίζοντας ότι η συνεργασία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης την προηγούμενη χρονιά αποτέλεσε χαρακτηριστικό δείγμα της αγαστής συνεργασίας που μπορεί να έχει η Περιφέρεια Αττικής με την εκκλησία και κατ’ επέκταση με την Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού.
Στο περιθώριο της τελετής μάλιστα, τον ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο της σύμπραξης για το επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ, με συντονιστή εταίρο την Περιφερειακή ενότητα βορείου τομέα, διατίθενται άμεσα στους ωφελούμενους - εκτός από τρόφιμα - και δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, ενώ του ανέφερε και λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη του έργου αποπεράτωσης του πολιτιστικού κέντρου του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων στο Μαρούσι, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ευχήθηκε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη από καρδιάς ευλογημένο και δημιουργικό το Νέο Έτος με Υγεία και Κάθε Καλό.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος εδωσε τις θερμότατες ευχές του στον Δήμαρχό μας, για κάθε επιτυχία στο πολυδιάστατο έργο του και ευόδωση των προσπαθειών που καταβάλει προς ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου