Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Βράβευση της αντρικής ομάδας μπάσκετ της «Νίκης Αμαρουσίου», από τον Γ. Πατούλη


Παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, των αθλητών, των αθλητριών και πολυάριθμων φίλων του Συλλόγου, όπως και της Δημοτικής Αρχής προεξάρχοντος του Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, αλλά και πλήθους εκλεκτών προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Νίκης Αμαρουσίου, στο κατάμεστο κλειστό της Κοκκινιάς.
Προηγήθηκαν αγώνες επίδειξης και δεξιοτήτων των Ακαδημιών Μπάσκετ και Βόλεϊ της Νίκης Αμαρουσίου, αφού το μέλλον του Αθλητισμού και της κοινωνίας γενικότερα... ανήκει στα παιδιά!
Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου, Κώστας Παπακωνσταντίνου, ήταν εκείνος που "άνοιξε" την εκδήλωση, απευθύνοντας χαιρετισμό και καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους.

 Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης για την Νίκη, η βράβευση της Ανδρικής ομάδας Μπάσκετ από τον Δήμαρχο, Γιώργο Πατούλη, για την ιστορική Άνοδο στην Β' Εθνική, αλλά και η βράβευση της ομάδας Νέων (Under 22) για την 3η θέση που κατέλαβαν την περασμένη σεζόν, από τα μέλη του ΔΣ της Νίκης Αμαρουσίου κ.κ. Μεταλληνό, Παππά και Αλεξόπουλο.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εξήρε το έργο του Προέδρου κου Αντώνη Τσέκενη  και του Δ.Σ. της Νίκης Αμαρουσίου για τις αθλητικές επιδόσεις της αντρικής ομάδας μπάσκετ και την άνοδο της στη Β’ Εθνική, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια του Σωματείου, ευχόμενος  καλή επιτυχία και στους επόμενους αθλητικούς στόχους.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νίκης Αμαρουσίου, Αντώνης Τσέκενης τόνισε μεταξύ άλλων:

"Η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Νίκης Αμαρουσίου αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε... Η Ανδρική μας ομάδα Μπάσκετ πανηγύρισε την Άνοδο στην Β' Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ η Γυναικεία μας ομάδα Βόλεϊ συμμετείχε για ακόμη μία σεζόν στην Β' Εθνική. 

Έτσι, λοιπόν, και οι δύο μεγάλες ομάδες μας, για πρώτη φορά στα 25 χρόνια λειτουργίας του Σωματείου μας, αγωνίζονται αμφότερες στην αντίστοιχη Β' Εθνική -και ευελπιστούμε να παραμείνουν στην κατηγορία!- επανδρωμένες μάλιστα με αθλήτριες και αθλητές που προέρχονται από τις Ακαδημίες μας, κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία του ΑΣ Νίκη Αμαρουσίου. 
Και, βέβαια, καθόλου τυχαία η ομάδα Μπάσκετ Νέων (Under 22) της Νίκης τερμάτισε στην 3η θέση στο Τουρνουά Νέων της ΕΣΚΑ, αντιμετωπίζοντας μεγάλες και ιστορικές ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, το Περιστέρι, η ΑΕΚ και άλλες. Μάλιστα, φέτος οι Νέοι μας βρίσκονται στην 1η θέση, μέχρι τώρα, πραγματοποιώντας σπουδαία πορεία.

 Το 2016 η ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ κλείνει 25 Χρόνια Ζωής, έχοντας εντάξει στο δυναμικό της περίπου 400 παιδιά. Αποτέλεσμα αυτού είναι να παίρνουν μέρος στα αντίστοιχα πρωταθλήματα και τουρνουά περισσότερες ομάδες από τα τμήματα Υποδομής μας και μάλιστα να πρωταγωνιστούν.
Επίσης, μέσα στο 2016 θα διοργανώσουμε το 4ο Τουρνουά "Δημήτρης Ασημακόπουλος" για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου".
Ο Αντώνης Τσέκενης, συνεχίζοντας την ομιλία του, επισήμανε ότι:
"Πριν τέσσερα χρόνια ο Δήμαρχός μας, Γιώργος Πατούλης, μας εμπιστεύθηκε το κλειστό Γυμναστήριο της Κοκκινιάς, το οποίο εξ αρχής, με τη δική μας πρωτοβουλία, το συντηρούμε και συνεχώς το εξοπλίζουμε. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει να μας το εμπιστεύεται!".
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Νίκη Αμαρουσίου βράβευσε τις αθλήτριες και τους αθλητές της που εισήχθησαν σε Ανώτατες Εκπαιδευτικές Σχολές και συγκεκριμένα τις:
► Κατερίνα Μπίνα, Ξένια Τσέκενη και τους Αναστάση Μπαζίνη, Θανάση Θωμόπουλο -όλα τους παιδιά από τα "σπλάχνα" της Νίκης- τα οποία καταχειροκροτήθηκαν από το κατάμεστο κλειστό της Κοκκινιάς.
Την παράσταση, βέβαια, έκλεψαν και στη φετινή εκδήλωση οι δύο νεαρότεροι αθλητές της Νίκης Αμαρουσίου!
►Η αθλήτρια του Βόλεϊ Ιωάννα Μπίκα και ο αθλητής του Μπάσκετ Γιάννης Κυριακίδης, στο όνομα όλων των αθλητριών και αθλητών που τιμούν με την παρουσία τους την Νίκη Αμαρουσίου βραβεύτηκαν ως η μικρότερη και ο μικρότερος ηλικιακά αθλητές των Ακαδημιών μας, αντίστοιχα!
 Οι λιλιπούτειοι αθλητές παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Γενικό Συντονιστή της Νίκης Αμαρουσίου, Κώστα Γεροδήμο, μέσα σε αποθέωση!

Επίσης, η Νίκη Αμαρουσίου βράβευσε με τιμητική πλακέτα την ιστορική εφημερίδα της περιοχής μας "ΑΜΑΡΥΣΙΑ", η οποία συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής.
Την πλακέτα παρέλαβε, από τα χέρια του Αντώνη Τσέκενη, ο σημερινός εκδότης της "ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ", Χρήστος Ζαγκλής, γιος του ιδρυτή της εφημερίδας, Ανδρέα Ζαγκλή.
Τη φετινή εκδήλωση κόσμησε με την παρουσία της και μία απ' τις μεγαλύτερες αθλήτριες του ελληνικού βόλεϊ -και του ελληνικού Αθλητισμού γενικότερα- η Μαρία Κωστοπούλου (221 συμμετοχές με την Εθνικής Ελλάδος), η οποία έχει ψηφιστεί η κορυφαία αθλήτρια βόλεϊ όλων των εποχών στη χώρα μας!
Η παλαίμαχος βολεϊμπολίστρια τιμήθηκε από την Νίκη Αμαρουσίου για την προσφορά της στον Αθλητισμό, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου μας, Βασίλη Καλαντζή.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους αθλητές και αθλήτριες των Ακαδημιών της Νίκης Αμαρουσίου να παίρνουν αναμνηστικά δωράκια!
Πέραν του Δημάρχου  την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου κ.κ. Ρένα Χαλιώτη, Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου Λευτέρης Μαγιάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Πέππας, Παναγιώτης Σαγρής, Δημήτρης Σμυρνής και Δημήτρης Καρλαύτης, o Ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Πατέρας Νικόλαος, το ΔΣ της Ένωσης Κρητών του Δήμου Αμαρουσίου "Κρηταγενής Ζευς" με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Κωστή Σηφάκη, τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού, Θανάση Νησιώτη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου, Βασίλη Μπούρα, κ.α...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου