Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Εργατιά - αγροτιά μια φωνή & μια γροθιά!

Eκφράζουμε την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη μας στο δίκαιο αγώνα των μικρών και μεσαίων αγροτών που συσπειρώνονται στη Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων που βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο της αγροτιάς (μονοπώλια - ΕΕ/ΚΑΠ - κυβερνήσεις) και διαχωρίζει τη θέση των μικρομεσαίων αγροτών από τους μεγαλοαγρότες που στήνουν τα δικά τους μπλόκα για να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των δικών τους συμφερόντων έχοντας ως προμετωπίδα την ευνοϊκότερη για αυτούς εφαρμογή της ΚΑΠ.
Η πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιβάλλει στους μικρούς και μεσαίους αγρότες νέα βαριά φορολογία, τους ακριβαίνει το πετρέλαιο στα τρακτέρ, τους μειώνει τις συντάξεις, μεγαλώνει το κόστος παραγωγής. 
Συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, εξαπολύει νέα μεγάλη επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. 
Δημιουργεί το έδαφος για να επιταχυνθεί το ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων αγροτών που θα οδηγήσει στη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε ακόμα λιγότερα χέρια. 
Με αυτόν τον τρόπο υπηρετείται ο διακηρυγμένος στόχος της ΕΕ & της ΚΑΠ για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας & επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα προκειμένου να συγκεντρωθεί και να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τους κανόνες της ΚΑΠ της ΕΕ, το 80% των αγροτών παίρνει μόνο το 20% των επιδοτήσεων και το 20% των αγροτών απολαμβάνει το 80% των επιδοτήσεων, ευνοώντας τους μεγάλους να γίνουν μεγαλύτεροι. 
Ειδικά με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 στερήθηκαν 90.000 δικαιούχοι της πενιχρής επιδότησης, επειδή ήταν κάτω των 250 ευρώ και είχε διοικητικό κόστος η διανομή της
Επίσης αναφορικά με τα 3,5 δις ευρώ που προβάλλει ως πανάκεια η κυβέρνηση ότι θα πάνε για αγροτική ανάπτυξη, δεν αφορούν τους μικρομεσαίους & τους νέους αγρότες, που τους εξοντώνει 
η αντιλαϊκή πολιτική της, αλλά κυρίως θα πάνε για την ενίσχυση της κερδοφορίας του εμποροβιομηχανικού κεφαλαίου (μεταποιητές, μεγαλοεξαγωγείς, μεγαλέμποροι κ.ά.).
Χιλιάδες αγρότες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν τις εισφορές στον ΟΓΑ. Το τσάκισμα των μικρών και μεσαίων αγροτών οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερες στρατιές ανέργων, ανειδίκευτων - εξαθλιωμένων εργατών. 
Την ώρα που η αγροτιά ξεκληρίζεται, εμείς αγοράζουμε όλο και πιο ακριβά τα προϊόντα. 
Για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες η ενίσχυση των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων όχι μόνο δεν διασφαλίζει την παραγωγή ποιοτικών τροφίμων για τη λαϊκή οικογένεια, αλλά αντίθετα σημαίνει χαμηλής ποιότητας προϊόντα, διατροφικά σκάνδαλα, ακρίβεια και εξαθλίωση.
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και τη συμμαχία των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, για να αντισταθούμε και να εμποδίσουμε τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, προτάσσοντας τα πραγματικά εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. 
Σήμερα υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρό του την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. 
Πρόκειται για το δρόμο της σχεδιασμένης ανάπτυξης της παραγωγής στη βάση της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, έξω από τα δεσμά ΕΕ - ΔΝΤ - ΝΑΤΟ.
Αυτόν το δρόμο έχουμε συμφέρον να βαδίσουμε όλοι εμείς που βλέπουμε τη ζωή μας να καταστρέφεται.
                                                                       Εκ του ΔΣ
                                       Σωματείο Εργαζομένων    Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης  
                                                          Αρθμ. Πρωτ: 3  Ημερ: 28/1/2016 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου