Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ:Κανείς δεν θέλει να πλημμυρίζει η γειτονιά του...

 Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αμαρουσίου 
για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Πολύδροσου»
Με λίγα λόγια: Κανείς δεν θέλει να πλημμυρίζει η γειτονιά του...
Την Πέμπτη 10/12/2015 ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η χρηματοδότηση του έργου Κατασκευή Δικτύου Απορροής Ομβρίων Υδάτων στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Β. Τομέα κ. Γ. Καραμέρου.
Για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας, όπως κάθε φορέας που εδρεύει και πολίτης που κατοικεί σε περιοχή που δεν έχει δίκτυο απορροής ομβρίων υδάτων, έτσι κι εμείς, ανεξαιρέτως, είμαστε θετικοί  στο να κατασκευαστεί το έργο. Άλλωστε, κανείς δεν θέλει να πλημμυρίζει η γειτονιά του!!!
Όμως, δεν είμαστε θετικοί σε έργα βιτρίνας...
ούτε σε πολιτικούς που δεν λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες και τα αιτήματα των πολιτών και κυρίως, είμαστε απολύτως αρνητικοί όταν για μη προφανείς λόγους δεν εφαρμόζεται το αυτονόητο.
Και εξηγούμαστε:
Η μελέτη που ενέκρινε η Περιφέρεια και αφορά στο εν λόγω έργο δεν εντάσσει σε αυτό την κεντρικότερη οδό της περιοχής Πολυδρόσου, την οδό Ακακιών, η οποία πλημμυρίζει ιδίως όταν οι  βροχοπτώσεις είναι έντονες. 
Η εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι επειδή η εν λόγω οδός διασχίζει και το Δήμο Χαλανδρίου, η μελέτη που την αφορά θα γίνει μόλις το αντίστοιχο έργο ωριμάσει και για το Χαλάνδρι! Με λίγα λόγια, θα πλημμυρίζουμε μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και όταν γίνει αυτό θα ξανασκαφτούν οι δρόμοι!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου