Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής:Την Τρίτη όλοι στους δρόμους!

Το πρωί στις 12:00 μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας για να μην φύγει κανένας συνάδελφος πενταμηνίτης.
Το απόγευμα στις 18:00 στην Ομόνοια για να αποτρέψουμε τη νέα αντεργατική λαίλαπα που ετοιμάζουν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, φέρνει στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. 
Μέσα σε αυτά είναι το "νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η παράδοση των κόκκινων δανείων στα κοράκια των χρηματαγορών.
Προχωρά σε νέες μειώσεις των ήδη πετσοκομμένων μισθών μας. Το μεσοπρόθεσμο του 2015 και το 3ο Μνημόνιο ρητά αναφέρουν την παραπέρα μείωση του «μισθολογικού κόστους».
Στο κρατικό προϋπολογισμό του 2016 που ψηφίστηκε ήδη προβλέπεται η μείωση των μισθολογικών δαπανών κατά 18.3 εκατ. ευρώ. 

Την ίδια στιγμή η σύνδεση του μισθού με την αποδοτικότητα θα αποτελέσει εργαλείο χειραγώγησης και πειθαναγκασμού, εντατικοποίησης της εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο κλάδος μας θα χτυπηθεί αλύπητα τόσο με τη χορήγηση του μισθολογικού κλιμακίου κάθε 3 χρόνια αντί για 2 που ήταν μέχρι τώρα, για τις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ, που είναι η πλειοψηφία των εργαζομένων στους δήμους, όσο και με τη σύνδεση του νέου μισθολογίου με το νέο Ασφαλιστικό, την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων (6,67%) για παροχές Υγείας - Ασφάλισης, την κατάργηση των ΒΑΕ σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων με μείωση των μισθών τους 150 ευρώ.
Η κυβέρνηση πρέπει να ντρέπεται όταν ισχυρίζεται ότι θα δοθούν αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους. Πρόκειται για εμπαιγμό και τεράστια κοροϊδία! 
Έχουμε χάσει ήδη 6 μισθούς το χρόνο και μας τους μειώνουν και άλλο!

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 15 Δεκέμβρη, στις 18.00 στην Ομόνοια για να εμποδίσουμε αυτό το έκτρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου