Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Στις 5:45 μ.μ. το σεμινάριο «Πότε η εξάρτηση από το διαδίκτυο γίνεται εθισμός;»

 Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα:
«Πότε η εξάρτηση από το διαδίκτυο γίνεται εθισμός;», διάρκειας δύο ωρών, που θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στις 5:45 μ.μ. στα γραφεία του Ομίλου Unesco Αμαρουσίου, Βασ. Γεωργίου 2 - 4, Μαρούσι, Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού.
To διαδίκτυο (internet) είναι ένα θαυμάσιο και δυναμικό μέσο επικοινωνίας. 
Η συνεχής πλοήγηση σ’ αυτό, που μπορεί να υποκαθιστά καθημερινές ανάγκες και να δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις και τη ζωή του χρήστη, ορίζεται ως εξάρτηση. 
Έτσι, η εξάρτηση από το διαδίκτυο (internet addiction), αποτελεί σήμερα ένα καινούριο φαινόμενο και αντιμετωπίζεται, όπως άλλες παρόμοιες συμπεριφορές (ναρκωτικά, τζόγος κ.α.). 
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι και κυρίως παιδιά και έφηβοι, υποφέρουν από αυτού του είδους την εξάρτηση που τη δικαιολογούν με τη σκέψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί απλά ένα μέσο διασκέδασης και ψυχαγωγίας, που το χρησιμοποιούν αρκετοί. 
Βρίσκουν το διαδίκτυο ως ένα τρόπο απόδρασης από την πραγματικότητα και αισθάνονται ότι τους παρέχει ασφάλεια, οικειότητα και ανωνυμία. 
Στο σεμινάριο θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε ποιοι εμφανίζουν εξάρτηση, ποια είναι τα πρώιμα συμπτώματα και οι αιτίες, ποια είναι τα στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα, πως γίνεται η διάγνωση και απεξάρτηση, ποια είναι τα σωματικά συμπτώματα των χρηστών, πως οι γονείς μπορούν να την αποτρέψουν, καθώς και άλλες πρακτικές πληροφορίες σχετικά με το θέμα.
Ομιλήτρια:Κατερίνα Dearing,Chartered Psychologist (BPS), 
Οικογ/ακή Θεραπεύτρια (E.F.T.A.), MA Ψυχολογία της Εκπαίδευσης(ΙΟΕ Παν. Λονδίνου)
Το σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση. 
                                                                   Η Πρόεδρος
                                             Ιωάννα Παπανικολάου - Πουσπουρίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου