Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Σπείρα που «χτυπούσε» μεγάλες εταιρείες, εξάρθρωσε το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου

Στην εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις σε μεγάλες εταιρείες και πολυκαταστήματα προχώρησε η υποδιεύθυνση ασφάλειας βορειανατολικής Αττικής και το τμήμα ασφαλείας Αμαρουσίου. 

Ανάμεσα στους στόχους της σπείρας ήταν ναυτιλιακές εταιρείες, πολυκαταστήματα καθώς και μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία στα βόρεια προάστια ενώ η συνολική λεία των διαρρηκτών υπερβαίνει τα 210.000 ευρώ σε μετρητά και τα 150.000 ευρώ σε αξία κλαπέντων αντικειμένων.
Η εγκληματική ομάδα δρούσε με επαγγελματικό τρόπο διαθέτοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και λαμβάνοντας ιδιαίτερες προφυλάξεις και μέτρα ώστε να καθίσταται δύσκολος ο εντοπισμός της. 
Οι δράστες κινούμενοι με διαφορετικά οχήματα εντόπιζαν γραφεία εταιρειών ή μεγάλα καταστήματα και τα παρακολουθούσαν προκειμένου να σχεδιάσουν τον τρόπο δράσης τους αλλά και να εντοπίσουν εάν στα κτίρια υπάρχει χρηματοκιβώτιο.
Εν συνεχεία ένας εκ των δραστών φιλούσε «τσίλιες» και οι υπόλοιποι έμπαιναν στο κτίριο-στόχο εξουδετερώνοντας τα συστήματα συναγερμού με την αποκοπή των τηλεφωνικών καλωδίων και τη χρήση ηλεκτρονικής συσκευής (jammer) απενεργοποίησης σημάτων κινητής τηλεφωνίας.
Αφού απενεργοποιούσαν τις κάμερες ασφαλείας των κτιρίων, επιχειρούσαν με κόφτες, τρυπάνια και φιάλες οξυγόνου στα χρηματοκιβώτια και ψέκαζαν με ειδικό υγρό τις επιφάνειες που είχαν έρθει σε επαφή ώστε να μην είναι δυνατή η εύρεση και επεξεργασία βιολογικού υλικού.
Xρηματικό ποσό των 10.720 ευρώ και 500 δολάρια Η.Π.Α.
Πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τιμαλφή, ρολόγια κλπ.
Μία συσκευή απενεργοποίησης σημάτων κινητής τηλεφωνίας (jammer)
Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, γάντια, κουκούλες κ.α.
Πέντε φιάλες οξυγόνου και προπανίου.
Δύο οχήματα Ι.Χ.Ε
                                                      ΠΗΓΗ:www.securnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου