Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

«Φάρος ελπίδας» για το μέλλον της Βυζαντινής μουσικής, το «Σχολείο Ψαλτικής»

Στην τελετή εγκαινίων του νέου χώρου όπου θα στεγάζεται το «Σχολείο Ψαλτικής» από τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα εκπροσώπους της ιεροσύνης, μέλη του Σχολείου Ψαλτικής, και συλλόγων της πόλης.
Στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Σχολείο Ψαλτικής και από τον νέο του χώρο και η τέχνη της ιεράς μουσικής να τύχει μεγάλης προσέλευσης μαθητών και σε μέλος και ήθος να δώσει καρπούς κρατώντας ζωντανή την βυζαντινή μουσική παράδοση».
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, χαρακτήρισε το Σχολείον Ψαλτικής φάρο ελπίδας για το μέλλον της βυζαντινής μουσικής και τον νέο χώρο στέγασής του στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας «γωνιά ελπίδας, αγάπης και αλληλεγγύης». 
Ευχήθηκε η νέα αυτή εστία πολιτισμού να πλημμυρίσει από σπουδαστές μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο Δήμος τόσο μέσα από την ενίσχυση της συνεργασίας του με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού όσο και μέσα από οποιονδήποτε άλλον τρόπο, θα στέκεται αρωγός του Σχολείου Ψαλτικής.
Παρόντες στα εγκαίνια του νέου χώρου ήταν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, και Νίκος Πέππας, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητρόπολης, ο Αιδεσιμολογιότατος πρωτοπρεσβύτερος Χρίστος Κυριακόπουλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητρόπολης Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος, ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Μαρούδας,
 οι εφημέριοι του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Ξυραφάς, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Κοσμά Αμαρουσίου και πολλοί άλλοι ιερείς της Μητρόπολης Αμαρουσίου, ο Άρχων Υμνωδός της Μ. τ. Χ. Ε. Ανδρέας Γκοτσόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Υπερμάχων», ο Μουσικολόγος Σταμάτης Κίσσας, ο Πρόεδρος του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικόφιλων Κωνσταντινουπόλεως Μουσικολόγος Χαράλαμπος Συμεωνίδης, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής «Ιωάννης ο Δαμασκηνός και Ρωμανός ο Μελωδός» καθώς και πολλοί άλλοι ιεροψάλτες και μουσικοδιδάσκαλοι.
Επίσης, σύσσωμο παρέστη το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών Αμαρουσίου «Η Αγία Μαρίνα»: κ.κ. Μαρία Σοφού, Κατερίνα Βολουδάκη, Σοφία Ζέρβα, Καλλιρόη Κουζά, Μαρία Κουτσοστάθη, Ιωάννα Ζαλώνη, Mαίρη Κερασιώτη καθώς και πολλά μέλη του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου