Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Την στάση της Διοίκησης Πατούλη στα προβλήματα της Αγίας Φιλοθέης, κατήγγειλε ο Κ. Βλάχος

Στην εκδήλωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου «Ο Άγιος Γεώργιος» παραβρέθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος, μαζί και με τους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους της πόλης.
Ο κ. Κ. Βλάχος, όπως και οι άλλοι υποψήφιοι, αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται ο Σύλλογος και δεσμεύθηκε ότι αναλαμβάνοντας την εξουσία του Δήμου, θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα, ύστερα από συνεννόηση με το Σύλλογο και τους κατοίκους.
Αναφερόμενος στο θέμα της περιοχής Δηλαβέρη, που φάνηκε να απασχολεί περισσότερο τους κατοίκους ο κ. Βλάχος ήταν κάθετα αντίθετος προς τις υπερτοπικές χρήσεις στην υπό ένταξη περιοχή και αντέκρουσε το εκβιαστικό δίλημμα της Διοίκησης Πατούλη «ή ένταξη τώρα, με χρήσεις υπερτοπικού κέντρου, ή διαιώνιση για πάντα της απαράδεκτης σημερινής κατάστασης».
Ο κ. Βλάχος τόνισε πως μαζί με τους κατοίκους της περιοχής μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες, ώστε η περιοχή να διατηρήσει το προαστιακό της χρώμα και να μη γίνει βορά στα χέρια κερδοσκόπων επιχειρηματιών που θα δημιουργήσουν νέα MALL και HALL στην περιοχή.
Στο θέμα του Μετοχίου της Αγίας Φιλοθέης που βασανίζει χρόνια τους κατοίκους και το Δήμο Αμαρουσίου, ο κ. Βλάχος, επανέλαβε πως θεωρεί το Μετόχι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής, αλλά και θρησκευτικής κληρονομιάς, όχι μόνο του Δήμου μας, αλλά και της χώρας γενικότερα και θα κάνει τα πάντα για τη διαφύλαξή του, παράλληλα δε, θα προσπαθήσει ώστε να παραμείνει ο περιβάλλων χώρος του Μετοχίου κοινόχρηστος.
Αναφερόμενος στο μείζον θέμα του σχολείου, που απασχολεί τους κατοίκους, ο κ. Κ. Βλάχος, πρότεινε την κατασκευή του Γυμνασίου – Λυκείου στον χώρο της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου και τόνισε πως ως αυριανή διοίκηση του Δήμου, θα καταρτίσει μελέτη και στη συνέχεια θα την υποβάλλει στο ΕΣΠΑ, για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του συγκροτήματος.
Τέλος όσον αφορά, στο χώρο που θέλει να «εκποιήσει» του Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε στον  υποτιθέμενο αγώνα της Διοίκησης Πατούλη κατά του ΤΑΙΠΕΔ και δεσμεύθηκε για μια τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, έτσι να προστατευθούν οι χώροι ως κοινόχρηστοι και κοινωφελείς για τους πολίτες.
Ο κ. Βλάχος, σε γενικές γραμμές, κατήγγειλε την μέχρι σήμερα στάση της Διοίκησης Πατούλη απέναντι στα προβλήματα της περιοχής και τόνισε την ανάγκη ενός ευρύτερου σχεδιασμού με τη βοήθεια του Συλλόγου, ώστε η περιοχή να διατηρήσει τον προαστιακό χαρακτήρα της, με βελτιωμένες υποδομές, λειτουργικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ώστε να ανακουφισθεί η περιοχή από την κίνηση των επισκεπτών, λόγω των νοσοκομειακών μονάδων που υπάρχουν εκεί και τέλος τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της συμμετοχής των κατοίκων στις αποφάσεις της Διοίκησης τους διαβεβαίωσε πως το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα της περιοχής θα είναι το ίδιο και μετά τις εκλογές.

                                                   Γραφείο Τύπου Συνδυασμού
                                                   «ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου