Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Μαρούσι

Ανήμερα της εορτής στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθους πιστών.
Μετά το πέρας της δοξολογίας, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου να προπορεύεται παιανίζοντας  θρησκευτικούς ύμνους, η πομπή  εφέτος μετέβη πεζή στην πλατεία Κασταλίας όπου  είχε στηθεί ειδική εξέδρα και είχε διαμορφωθεί κατάλληλα o χώρος για την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.
Την τελετή του Αγιασμού από τον Ιερό Κλήρο με τη ρίψη του σταυρού, παρακολούθησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, ανταλλάσοντας ευχές για τη νέα χρονιά με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και με τους συμπολίτες που παραβρέθηκαν στον Αγιασμό.
Το σταυρό ανέσυρε όπως κάθε χρόνο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.
Αξίζει να αναφερθεί η μεγάλη ανταπόκριση των πιστών στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου, του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του ΣΚΑΙ για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, την ημέρα των Θεοφανείων. Σαράντα μεγάλοι σάκοι  με φάρμακα και υγειονομικό υλικό συγκεντρώθηκαν, ποσότητα που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη συμμετοχή, φάρμακα που μπορεί να αποβούν σωτήρια για δεκάδες συνανθρώπους μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου