Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Ας είναι το 2014 ένα έτος σταθμός για τον Δήμο μας

Επ’ αφορμή των εορταστικών εκδηλώσεων για το νέο έτος ακούσαμε από τον κύριο Δήμαρχο ότι «πρέπει να δούμε κατάματα το παρόν και κυρίως το μέλλον». Επισήμανε μάλιστα ότι δεν αρκούν οι «ευχές» και τα «πρέπει», αλλά οφείλουμε να δίνουμε σημασία και στο «πώς».
Μας κάνει εντύπωση η υπενθύμιση αυτή, δεδομένου ότι οι παρελθούσες πρακτικές του ομολογούν το ακριβώς αντίθετο. Η πόλη «στέκεται στα πόδια» της, κύριε Δήμαρχε, όπως υποστηρίξατε, αλλά με δεκανίκια, που αποκρύπτουν ότι ο Δήμος χάνει δημοτικούς φόρους εκατομμυρίων από εμπορικό κέντρο που πνίγει την υπόλοιπη δραστηριότητα της περιοχής, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν δέχονται βρέφη λόγω έλλειψης προσωπικού, οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν με μοναδικό σκοπό τις πελατειακές σχέσεις και την εκβιαστική «κλοπή» της ψήφου στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, οι εκτός κέντρου γειτονιές δεν έχουν φως, τα διάφορα έργα που χαιρετίζονται ως επιτυχίες δεν βοήθησαν σε τίποτα περιοχές του Δήμου που πνίγηκαν στη λάσπη μετά από βροχή.

Τονίσατε μάλιστα ότι σε όποιον χρειάζεται βοήθεια, η πόλη την παρέχει με «αθόρυβο τρόπο». Προφανώς ως πόλη δεν θα εννοείτε εσάς τον ίδιο, καθώς φροντίζετε να σας ακολουθεί παντού ο φωτογράφος σας.Και όχι, κύριε Δήμαρχε, η γόνιμη κριτική δεν ταυτίζεται με τον λαϊκισμό. Τα ευχολόγια και οι λαϊκιστικές κορώνες ξεκινάνε από εσάς, ως σταθερή και μόνη απάντηση όποτε αναδεικνύεται η ανεπάρκεια του δημαρχιακού σας σχεδίου και προγράμματος. Μην νοιώθετε, λοιπόν, τόσο υποχρεωμένος να συνεχίσετε το «έργο» σας.
Είμαστε σίγουροι ότι το όποιο νέο πρόγραμμά σας θα οδηγήσει νομοτελειακά το Μαρούσι σε ακόμα μεγαλύτερη παρακμή από εκείνη που βιώσαμε στις γιορτές: λασπωμένοι δρόμοι με έργα της τελευταίας στιγμής να αποκαλύπτουν εμφατικά την πολιτική «βιτρίνας» που ακολουθεί η δημαρχία σας.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» σας εγγυάται πως δε θα επιτρέψει να εξοντωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση στο βωμό ιδιωτικοποιήσεων και δήθεν «εξυγιάνσεων».
 Το 2014 θα είναι και το πιστεύουμε, το έτος κατά το οποίο ένα «άλλο Μαρούσι» θα αναδειχθεί, καταφύγιο και δύναμη για τον δημότη και όχι πλέον μέσο προς πελατειακές και μακροπρόθεσμα καταστροφικές για όλους μας πρακτικές. Η ανασυγκρότηση της πόλης μας μπορεί και θα γίνει με γνώση, βέλτιστες πρακτικές, αλληλεγγύη χωρίς ανταλλάγματα, δημοκρατικές αντιλήψεις και επικράτηση μιας νέας κουλτούρας αυτοδιοίκησης, στηριγμένης στον Μαρουσιώτη που αγωνίζεται καθημερινά να επιβιώσει, να βελτιώσει τη ζωή του και να διασώσει την αξιοπρέπεια του ίδιου και της οικογένειας του.                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου