Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Nέο Εκλογικό Συνδυασμό δημιουργούν 26 Ενεργοί πολίτες του Αμαρουσίου

                                               ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
της Πρωτοβουλίας  για τη δημιουργία Εκλογικού Συνδυασμού 
Συνέντευξη τύπου έδωσε η πρωτοβουλία  για τη δημιουργία εκλογικού συνδυασμού στο Μαρούσι εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2014. Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στις 22-11-2013 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου.
Την πρωτοβουλία ανέλαβαν 26 ενεργοί πολίτες του Αμαρουσίου μεταξύ των οποίων και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιαννακάκος Ηλίας, Κούκουζας Πέτρος και Μαγιάκης Λευτέρης. Παρών στο πάνελ ήταν και ο Αγγέλου Ευάγγελος επιλαχών δημοτικός σύμβουλος.
Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε η διακήρυξη της πρωτοβουλίας που απευθύνεται στην τοπική κοινωνία και καλεί για τη δημιουργία ενός εκλογικού συνδυασμού όλους τους πολίτες, τους συλλογικούς φορείς, τη νεολαία και τις παρατάξεις  με στόχο την νίκη και την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Η διακήρυξη παρουσιάζει το όραμα και τους προγραμματικούς στόχους της πρωτοβουλίας για το Δήμο.
Κύριοι στόχοι της πρωτοβουλίας είναι :

να μην επεκταθούν και άλλο οι υπερτοπικές χρήσεις στην πόλη.
να δοθεί έμφαση στην ήπια ανάπτυξη, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη βελτίωση των υποδομών, τη στήριξη του τοπικού εμπορίου απέναντι στα μεγάλα εμπορικά κέντρα.
Η κοινωνική στήριξη των δημοτών που πλήττονται από την κρίση η ανάπτυξη της αλληλεγγύης προς κάθε ευπαθή κοινωνική ομάδα  και το ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη νεολαία αποτελούν επίσης υψηλές προτεραιότητες της πρωτοβουλίας.
Στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης των χρεών του Δήμου η πρωτοβουλία θα διεκδικήσει την διαγραφή του επαχθούς χρέους του δήμου μέσω μιας συνολικής ρύθμισης και για τους άλλους υπερχρεωμένους δήμους της χώρας. 
Η διακήρυξη ασκεί έντονη κριτική στην εφαρμοζόμενη πολιτική από τον σημερινό δήμαρχο και τον κατηγορεί ότι φόρτωσε τα χρέη του παρελθόντος  και των μνημονιακών περικοπών στους δημότες.
Η ίδια πολιτική υποβάθμισε γενικά τις υπηρεσίες προς τους πολίτες και δεν συνέβαλε στην ανάπτυξη των υποδομών της πόλης αναλογικά με τα πραγματικά του έσοδα και οδηγεί μεθοδικά στη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες μέσα στην κρίση, θα οδηγήσουν σε απολύσεις και θα υποβαθμίσουν τις αμοιβές και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων.
Οι βασικές πολιτικές επιλογές και δεσμεύσεις της πρωτοβουλίας είναι σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Επιδίωξη της πρωτοβουλίας είναι επίσης και η αλλαγή του Καλλικράτη ώστε να καταστούν οι Δήμοι ουσιαστικά κύτταρα του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας, με ενεργή συμμετοχή των πολιτών, με διαφύλαξη  του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα τους και της συνταγματικά κατοχυρωμένης κρατικής χρηματοδότησης.
Προς την κατεύθυνση αυτή η πρωτοβουλία θα αγωνιστεί και μέσα από τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα η πρωτοβουλία θα υλοποιήσει ένα πυκνό πρόγραμμα επαφών ώστε να διευρυνθεί και να ακουστούν οι απόψεις όλων όσων θα ήθελαν να συμβάλλουν στη νίκη του νέου συνδυασμού.
Στόχος της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» είναι όπως μέχρι τα μέσα Γενάρη 2014 να έχει ανακηρυχθεί με την ουσιαστική συμμετοχή των υποστηρικτών της πρωτοβουλίας ο επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος και ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου. 


                                                       Μαρούσι 27.11.2013




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου