Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

«Απροειδοποίητη» επίσκεψη Ευρ. Στυλιανίδη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στο Δημαρχείο, ο οποίος επέλεξε να επισκεφθεί την πόλη του Αμαρουσίου, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την οργάνωση της πόλης σε επίπεδο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας.
Υποδεχόμενος ο κ. Πατούλης τον Υπουργό Εσωτερικών, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων, σύσσωμου του Σώματος των Δημοτικών Συμβούλων της Διοίκησης,του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και του Ειδικού Γραμματέα εξέφρασε προς τον κ. Υπουργό την ικανοποίησή του για την ιδιαίτερα τιμητική επίσκεψή του στο Μαρούσι, σημειώνοντας ότι «σε μία κρίσιμη περίοδο για το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας στηρίξατε με όλες σας τις δυνάμεις, γεγονός που εκτιμούμε και σας ευχαριστούμε για αυτό
Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης εξηγώντας το λόγο της απροειδοποίητης  επίσκεψής του, σημείωσε: «Ήθελα να διαπιστώσω από κοντά πως λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση και πως οργανώνονται οι Τοπικές Κοινωνίες σε αυτή τη δύσκολη εποχή για τη χώρα μας. Και ξεκίνησα από έναν Δήμο που είναι καινοτόμος στην οργάνωση των κοινωνικών δομών και στην προσφορά κοινωνικών Υπηρεσιών»
Παράλληλα ο κος Υπουργός επισήμανε τη σημαντική προσπάθεια που έχει καταβληθεί  στο Δήμο για την οικονομική εξυγίανση, αλλά και τη διοικητική αναδιοργάνωσή του.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης με τον Υπουργό κο Στυλιανίδη, συνοδευόμενοι από τα μέλη της Διοίκησης μετέβησαν πεζή στο κέντρο της πόλης, όπου και ακολούθησε ξενάγηση στις κοινωνικές δομές: Δημοτικό Πολύϊατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Πρόνοια, Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης, Γεύμα Αγάπης και Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Ο κος Στυλιανίδης έδειξε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση των υπηρεσιών, που έχουν σκοπό την προσφορά και την υποστήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας.
«Όλες οι κοινωνικές δομές του Δήμου λειτουργούν με μηδενικό κόστος, που αποτελεί μία καλή πρακτική οργάνωσης της τοπικής κοινωνίας σε εθελοντική βάση, η οποία ενισχύει την  κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι πρωτοπόροι στην υποστήριξη και συμπαράσταση της δύσκολης καθημερινότητας των δημοτών που πλήττονται από την κρίση» ανέφερε ο κος Πατούλης.
«Εύχομαι και άλλοι Δήμοι να ακολουθήσουν το καλό παράδειγμα του Δήμου σας. Εκπροσωπώντας σήμερα την κυβέρνηση θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συντήρηση αυτών των δομών αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξή τους.» υπογράμμισε ο κος Στυλιανίδης συγχαίροντας  προσωπικά το Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη και τους συνεργάτες του για την αποτελεσματική και συντονισμένη προσφορά προς τους πολίτες.
Ο κος Πατούλης προσέφερε στον κο Υπουργό ως αναμνηστικό δώρο το ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου.
Τον Υπουργό κο Ευρυπίδη Στυλιανίδη υποδέχτηκαν και συνόδευσαν στη ξενάγηση στις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες:
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπ. Σταθούλης, Ν. Πέππας, Β. Κόκκαλης, Δ. Καμπούκος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Ν. Κάββαλος, η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Ρ. Χαλιώτη. Και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δ. Καρλαύτης, Στ. Τσιπουράκης, Δ. Σμυρνής, Επ. Κατσιαγιάννης, Αν. Παρτσινέβελος, Κων/νος Αντωνόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μ. Χρηστάκης και ο Ειδικός Γραμματέας Μ. Μπάρλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου