Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΛΑ.Σ:«Nα μην ανοίξει κανείς την Κυριακή»

                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
           Συνάδελφοι εργαζόμενοι,αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, φίλοι καταναλωτές.
Μην ακούτε τα ψέματα των πολυεθνικών και της κυβέρνησης που νομοθετεί για το συμφέρον τους.
Όλοι πρέπει να στηρίξουμε και να περιφρουρήσουμε τον αγώνα των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων στο εμπόριο, ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας
Ότι άρχισε από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε σαν τη φωτιά σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.
Καλούμε τον εμπορικό σύλλογο Αμαρουσίου να βγάλει τώρα απόφαση και να καλέσει τους εμπόρους να μην ανοίξει κανείς την Κυριακή 30/12/2012. Ας μην είναι η τελευταία Κυριακή του 2012 η ταφόπλακα της Κυριακής αργίας.
Δεν λείπουν οι μέρες από τον λαό για να ψωνίσει. Τα χρήματα λείπουν!
Δεν ισχύει ότι οι καταναλωτές «δεν αδειάζουν» άλλη μέρα για ψώνια.
Οι τσέπες είναι εντελώς άδειες!
Είναι προκλητικοί όσοι βγαίνουν από την κυβέρνηση στα μέσα ενημέρωσης και όσοι καλοπληρωμένοι παπαγάλοι αναπαράγουν τα ψέματα και τις ανοησίες:
Για την δήθεν «τόνωση» της αγοράς με την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Για τη μείωση της ανεργίας.
Η αλήθεια είναι ότι το μέτρο αυτό είναι απαίτηση των πολυεθνικών, της Ε.Ε. εδώ και πολλά χρόνια και θα έχει ως αποτέλεσμα:

Την «τόνωση» των πολυεθνικών με το κλείσιμο των μικρών μαγαζιών.
Την γιγάντωση της ανεργίας, την νομοθέτηση καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα για όλους τους εργαζόμενους.
Μεροκάματα Κίνας και Ινδίας χωρίς «γιορτές και σχόλες».
Για αυτούς τους λόγους αξιοποιούν και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 30 Δεκέμβρη.
Ας σκεφτεί και να βγάλει συμπεράσματα ο κάθε αυτοαπασχολούμενος μικρομαγαζάτορας στο Μαρούσι ,ποιος κέρδισε από το συνεχόμενο ωράριο και από την επιμήκυνσή του τα Σάββατα; Ποιους ωφέλησε η προσέλκυση επενδυτών τα Mall και Golden Hall ; Αυτές τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια υπηρετούν οι κυβερνήσεις και όσοι βάλανε πλάτη και συμμετείχαν στους διαλόγους , που τσάκισαν δικαιώματα και μισθούς εργαζόμενων και οδήγησαν σε εκατοντάδες λουκέτα στα μαγαζιά στη Θησέως,την Ερμού,την Μητροπόλεως και τους υπόλοιπους εμπορικούς δρόμους στην πόλη μας.
Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί!
Χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς αμοιβή, είναι άνεργοι χωρίς στήριξη και χωρίς τσίπα βγαίνουν και μας ονομάζουν «τζίτζικες» όπως έκανε ο Στουρνάρας πριν λίγες μέρες. «Ζούσαμε σαν τζίτζικες» λένε για εμάς αυτοί που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους, οι κηφήνες!
Μια Κυριακή είχε μείνει στις εργατικές οικογένειες, σε όσους έχουν ακόμα δουλειά, για να βρίσκονται σαν οικογένεια και αυτή θέλουν να την φάνε!
Την Κυριακή 30 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά απεργούν!
Αυτή η απεργία μας αφορά όλους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου στηρίζει και θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας που έχουν αποφασίσει τα κλαδικά και δεκάδες επιχειρησιακά σωματεία εμποροϋπαλλήλων , σε αυτή τη μάχη καλούμε κάθε τίμιο άνθρωπο. Κανείς να μην ανοίξει το μαγαζί του. κανένας εμποροϋπάλληλος για δουλειά την Κυριακή 30/12/2012, θα επισκεφτούμε τα μαγαζιά μόνο για να περιφρουρήσουμε τον δίκαιο αγώνα μας!

                                    Οι Κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι
           Νίκος Μπουντούρογλου, Μαρία Καρλατήρα & Θανάσης Φωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου