Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Nέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ελληνικό Σύνδεσμο «O Παρθενών»

Επανεξελέγη Πρόεδρος η κ. Ευσταθία - Εύα Κολαΐτου
Η Πανελλήνια Πολιτιστική Οικολογική και Φιλανθρωπική Κίνηση, με την επωνυμία «Ελληνικός Σύνδεσμος ο Παρθενών» και έδρα το Μαρούσι, μετά τη διεξαγωγή των Αρχαιρεσιών της στις 4 Δεκεμβρίου 2011, ανέδειξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, για την περίοδο 2012-2013, το οποίο έχει ως εξής: Πρόεδρος επανεξελέγη η ιδρύτρια του Σωματείου κ. Ευσταθία - Εύα Κολαΐτου. Αντιπρόεδροι των τριών τμημάτων του, οι κ.κ.:
Νότα Γεωργασοπούλου - αντιπρόεδρος πολιτιστικού τμήματος,
Χάρης Χαλιώτης - αντιπρόεδρος οικολογικού τμήματος και
Νικόλας Αλεπούς - αντιπρόεδρος φιλανθρωπικού τμήματος.
Γενικός Γραμματέας ο κ. Ανδρέας Σαβράμης.
Ταμίας η κ. Ιφιγένεια Καλογεράκη.
Ειδική Γραμματέας η κ. Ελισάβετ Δασκαλοπούλου.
Μέλη: οι κ.κ. Λαμπρινή Γκαγκαστάθη και ο κ. Κάτωνας Ασιμής.
Ελεγκτική Επιτροπή: οι κ.κ. Στέλλα Ιγγλέζου, Κυριακή Μάρη και Κική Χόνδρου.

Στην ομιλία της, η κ. Κολαΐτου, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συνδέσμου, κατά τη διετία 2010-2011, όπως οι τριάντα δεκαπενθήμερες απογευματινές συναντήσεις των μελών του, με ανάγνωση και σχολιασμό Πλάτωνα και Αριστοτέλη, καθώς και ομιλίες ποικίλλου περιεχομένου και ενδιαφέροντος, στην έδρα του.
Στις τέσσερις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Τμήματος, που έγιναν σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου και το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, τον Μάρτιο, Μάιο και Οκτώβριο 2010, αντίστοιχα με τις διαλέξεις:
«Τα δικαιώματα της γυναίκας ανά τους αιώνες» και «Τα επιτεύγματα της γυναίκας διαχρονικά», από τον κ. Χρήστο Συμσάρη και τέλος για τα 2500 χρόνια, από τη μάχη του Μαραθώνα και ομιλήτρια την ίδια με θέμα: «Μαραθώνας: Η μάχη που άλλαξε την ιστορία», προβολή της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή, «Σπύρος Λούης» και αναφορά στην προσωπικότητα του πρώτου Μαρουσιώτη Μαραθωνοδρόμου, από την κ. Ρένα Χαλιώτη.
Σε όλες τις εκδηλώσεις, μας τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, μαζί με το Μαρουσιώτικο λαό, συμβάλλοντας στην επιτυχία τους.
Το 2011, στις 22 Μαίου, παρουσίασαν οι κυρίες μέλη του Συνδέσμου, Νότα Γεωργασοπούλου, Στέλλα Ιγγλέζου, Αλίκη Καλομενοπούλου, Ευσταθία - Εύα Κολαΐτου, Ρένα Χαλιώτη και Κική Χόνδρου, την ποιητική βραδυά με θέμα: «Φωτεινή διαδρομή στην ποίηση», με τους μεγάλους ποιητές μας, στην κατάμεστη, από μέλη και φίλους, αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, που καταχειροκρότησαν, αποδεικνύοντας ότι η Ποίηση πάντα ενδιαφέρει και συγκινεί όλους μας.
Τέλος, στις 16 Οκτωβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε από το Φιλανθρωπικό τμήμα του Συνδέσμου, γεύμα υπέρ του Μαρουσιώτικου Σωματείου της Μέριμνας του Γήρατος, στο σπίτι της Προέδρου, με ομιλητή τον κ. Νικόλα Αλεπού και θέμα: «Φιλανθρωπία εν μέσω οικονομικής κρίσης», όπου συγκεντρώθηκε το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ και αποδόθηκε στην Πρόεδρό του κ. Ελένη Φιλιππάτου, που ήταν παρούσα.
Επίσης, πρότεινε τη σύσταση Επιτροπών, από μέλη του Συνδέσμου, προκειμένου να προωθήσουν και κάνουν γνωστούς στο ευρύτερο κοινό, τους απώτερους στόχους και σκοπούς του Σωματείου, που είναι, αφ΄ ενός να συμβάλουμε στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, απ’ το Βρεττανικό Μουσείο και αφ’ ετέρου, μεριμνώντας για την τύχη του άλλου ιστορικού μνημείου του Ελληνισμού, την Αγία του Θεού Σοφία στην Πόλη, να ξαναγίνει ιερός Ναός και Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο, για το καλό τόσο της φίλης χώρας στην οποία βρίσκεται, όσο και της δοκιμαζόμενης σήμερα ανθρωπότητας.
Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι η Ελλάδα δεν στριμώχνεται στη γωνία, όπως θέλουν μερικοί, γιατί ο προορισμός της είναι, να γεννά και να μεταλαμπαδεύει το πνευματικό φως στην ανθρωπότητα.
Είμαστε και παραμένουμε, άξιοι συνεχιστές του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, των ένδοξων προγόνων μας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας, σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον Σύνδεσμο:
 210-6120265 κ. Ευσταθία Κολαΐτου, 6932-612171 κ. Νικόλας Αλεπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου