Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & το 13ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ !!!

Το Σχολείο μας είναι ένα 6/θέσιο δημόσιο Δημοτικό Σχολείο δίπλα από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου, ανάμεσα στα πολυτελή εμπορικά κέντρα MALL ATHENS & GOLDEN HALL και που κατά την τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 οι υπεύθυνοι της Ολυμπιακής Επιτροπής το σκέπασαν με τεράστια πανό για να μην το βλέπουν οι ξένοι.
Συγκεντρώνει και συνοψίζει όλες τις αδυναμίες, τις ελλείψεις και τις τριτοκοσμικές συνθήκες ενός δημόσιου ελληνικού σχολείου των μέσων του προηγούμενου αιώνα στον υπερθετικό βαθμό, με απρόσωπους και ανεπαρκείς χώρους, με λιγοστές υποδομές και με τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια του να βρίσκονται σε οριακά επίπεδα.
Το κεντρικό κτίριο κατασκευάστηκε το 1959 στο οποίο στεγάζεται το 13ο Νηπιαγωγείο, μια υποτυπώδης - μικρή αίθουσα εκδηλώσεων και ένα εργαστήριο υπολογιστών. Όλες οι αίθουσες του Σχολείου είναι ΠΡΟΚΑΤ και βρίσκονται τοποθετημένες στον αύλειο χώρο.
Το Σχολείο δε διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους ειδικών μαθημάτων όπως αίθουσα μουσικής και ξένων γλωσσών, εργαστήριο φυσικής και χημείας και εργαστήριο εικαστικών. Δε διαθέτει ως αυτόνομο χώρο αίθουσα βιβλιοθήκης. Δε διαθέτει κλειστούς ή στεγασμένους χώρους για τη φιλοξενία των μαθητών όταν βρέχει ή όταν κάνει κρύο. Δεν υπάρχει γραφείο διδασκόντων και η μία αποθήκη που έχει είναι ελάχιστα τετραγωνικά. Η αυλή του είναι μικρή και όταν δεν είναι πλημμυρισμένη δεν φτάνει καν για τις αυθόρμητες δραστηριότητες των παιδιών και τα κινητικά τους παιχνίδια.
Το σχολείο μπορούσε να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο ανάγκες μαθητών κατά το τέλος του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα, σήμερα όμως είναι ξεπερασμένο μη λειτουργικό και ανασφαλές. Με δεδομένο ότι ο μαθητικός πληθυσμός της περιοχής του Αγίου Θωμά αυξάνεται ραγδαία και το σχολείο μας αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις κρίνουμε αναγκαία την ανέγερση νέου σύγχρονου διδακτηρίου για το 5ο Δημοτικό και το 13ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου.
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
1) Να εντάξει την κατασκευή του νέου κτιρίου του Σχολείου μας στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
2) Το σχολικό κτίριο να κατασκευαστεί στο οικόπεδο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Σχολείο το οποίο και επαρκές είναι και χαρακτηρισμένο ως σχολικό.
Σας παρακαλούμε να αναδείξετε το πρόβλημα του Σχολείου μέσα από το έντυπό σας και σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην εκδήλωση που διοργανώνει το Διδακτικό Προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 στις 11 π.μ.
Σας επισυνάπτουμε πρόσκληση
Πληροφορίες :
Κουτάντος Γεώργιος, Διευθυντής του Σχολείου
              Τηλ.: 210 61 97 707, 6977 40 67 71

Γιαννέλας Ιωάννης, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων
                                      Τηλ.: 6977 21 48 50

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου