Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Αλέκος Μπρέγιαννης: Όλοι μαζί μπορούμε ...

Με αμεσότητα, "νεύρο" & σοβαρότητα, συλλογικά, δημοκρατικά, συνεκτικά,
με "ανεξαρτησία & αυτοδιοικητική αυτονομία", να "σώσουμε" το Μαρούσι!
Με ένα σύνθημα που δανείστηκε από το Μνημονιακό και "Φιλάνθρωπο" ρ/σ "SKY", το «Όλοι μαζί μπορούμε ... να αλλάξουμε την πόλη», ο νέος επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Αμαρουσίου Αλέκος Μπρέγιαννης, κάλεσε τα μέλη, τους φίλους και τους πολίτες που βρέθηκαν την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, να ενώσουν τις δυνάμεις τους «ώστε με ενότητα, συλλογικότητα, ευρύ πνεύμα και αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις προκλήσεις του σήμερα και ταυτόχρονα να σχεδιάσουν το αύριο του Αμαρουσίου».
Η εκδήλωση ήταν, σύμφωνα με την "ΑΜΑΡΥΣΙΑ", η πρώτη μιας σειράς που πρόκειται να πραγματοποιεί κατά τακτά χρονικά διαστήματα ο συνδυασμός, έχοντας πλέον ως επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Αλέξανδρο Μπρέγιαννη.
Την εκδήλωση άνοιξε ο επικεφαλής του συνδυασμού Αλέκος Μπρέγιαννης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Ηλία Γιαννακάκο για την απόφασή τους, να δώσει χώρο σε νέα στελέχη, ενώ έκανε κριτική στα έργα και τις ημέρες της Δημοτικής Αρχής.

Ο Ηλ. Γιαννακάκος, εξήρε την προσωπικότητα του Αλ. Μπρέγιαννη αναφέροντας ότι ο συνδυασμός χρειάζεται νέους ανθρώπους και δήλωσε ότι θα είναι παρών σε όλες τις εκδηλώσεις του συνδυασμού και θα προσπαθήσει και ο ίδιος, ώστε ο κοινός αγώνας τους μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο να διεξάγεται με αξιοπρέπεια και ήθος.
"ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" και στο Δήμο
(αυτά που οι ίδιοι άφησαν),
για να "σώσουν" το Μαρούσι,
όπως "έσωσαν" την ΕΛΛΑΔΑ !!!
Στη συνέχεια, ο νέος επικεφαλής του συνδυασμού, αφού στράφηκε κατά της οικονομικής πολιτικής της σημερινής διοίκησης του Δήμου, για την οποία είπε ότι «διατείνεται ότι παρέλαβε χάος από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά στα πέντε χρόνια της δικής της θητείας εμφανίζει μόνον ελλείμματα και παρουσιάζει αύξηση των δαπανών δημοσίων σχέσεων» και υπενθύμισε τα οικονομικά στοιχεία που είχαν υποβληθεί προ καιρού στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Αλ. Μπρέγιαννης περιέγραψε τις βασικές αρχές που πρέπει να συνοδεύουν το νέο ξεκίνημα της παράταξη, αναφέροντας:
«H αλλαγή του επικεφαλής για να αποκτήσει νόημα και ουσία πρέπει να συνοδεύεται:
... να "ξαναφάμε"από το Δήμο,
όπως καλοτρώγαμε
επί 5 τετραετίες

Πρώτον από την γρήγορη οργανωτική, προγραμματική ανασυγκρότηση της παράταξης ώστε να διευκολύνεται η καθημερινή παρέμβασή της στην κοινωνία με αμεσότητα, "νεύρο" και σοβαρότητα.
Δεύτερον, από την ανάδειξη ενός συνολικού επιτελείου που λειτουργεί συλλογικά, δημοκρατικά, συνεκτικά χωρίς προσωπικές επιλογές.
 Τρίτον, από την παραπέρα αποσαφήνιση του πολιτικού μας στίγματος με ανεξαρτησία, αυτοδιοικητική αυτονομία, δίχως κανενός είδους εξάρτηση από κόμματα και μηχανισμούς. Μιας Κίνησης που βάζει πριν απ' όλα τα συμφέροντα της πόλης και τις αγωνίες των πολιτών και τέταρτον από το άνοιγμα σε νέες δυνάμεις, σε νέες δεξαμενές. Θεωρώντας ότι η ενίσχυσή της δεν είναι υπόθεση “παιχνιδιού” ανάμεσα σε κάποια στελέχη, αλλά υπόθεση να πείσει πριν απ' όλα την κοινωνία. Τους νέους ανθρώπους και αυτούς που δεν εμπιστεύονται κανένα. Τους πολίτες που στήριξαν την εκλογή Πατούλη και τώρα απογοητεύονται, αλλά και δυνάμεων από όλο το πολιτικό-αυτοδιοικητικό-κοινωνικό φάσμα.
«Δεν μπορεί ο Δήμος να ασχολείται με αντικείμενα άλλων εποχών», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Μπρέγιαννης και συνέχισε «για παράδειγμα θα αναφέρω ότι ο Δήμος Αμαρουσίου σήμερα πανηγυρίζει ότι έχει φέρει χρήματα για τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του κέντρου του. Θεωρώ ότι καλώς να έρθουν στο Μαρούσι τα χρήματα αυτά, αλλά όχι όταν δεν υπάρχουν αποχετεύσεις στην περιφέρεια, όταν δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και δεν ικανοποιούνται βασικές ανάγκες των δημοτών. Θα αναφέρω μόνον ότι όταν βρέχει πλημυρίζουν οι δρόμοι στο Σωρό και στον Άγιο Θωμά, ενώ υπάρχουν ακόμα χωματόδρομοι στην πόλη μας. Δεν μπορεί να υπάρχουν αυτά και ο δήμαρχος να μοιράζει παντεσπάνι».
Αναφερόμενος στη συνέχεια στα εσωτερικά του συνδυασμού ο Αλ. Μπρέγιαννης τόνισε:
«Η παράταξή μας σ’ αυτές τις κρίσιμες περιστάσεις θα πρέπει να επικεντρωθεί στα κοινωνικά θέματα, στη στήριξη της οικογένειας, του ηλικιωμένου, του άνεργου που βρέθηκε ξαφνικά στο δρόμο και αυτά νομίζω ότι είναι τα θέματα προτεραιότητας. Τον τελευταίο μήνα έχουμε ξεκινήσει οργανωμένες συναντήσεις με συλλόγους, όπως με τον ΕΣΑΜ και το σύλλογο των εργαζομένων του Δήμου, όπου απολύθηκαν ακόμα 50 άνθρωποι από τον ΟΕΣΔΑ, επειδή η διοίκηση δεν το χειρίστηκε σωστά το θέμα».
Κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι η παράταξη θα διατηρήσει μια αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες «γι΄ αυτό θα κάνουμε συναντήσεις σαν κι αυτή κατά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ακούγονται οι προτάσεις σας και θα εκδοθεί κάποιο μηνιαίο έντυπο με το οποίο θα ενημερώνεται ο κόσμος για ό,τι προκύπτει.

"ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ", τον Π. Τζανίκο νοσταλγώ!
Το Μαρούσι είναι μια πλούσια πόλη και το κεφάλαιό της είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Μιλάμε για τους νέους που διαθέτουν νέες ιδέες οι οποίες χρειάζονται αξιοποίηση. Για να αλλάξει η πόλη αυτή πρέπει να αξιοποιηθεί αυτό το κεφάλαιο, οι νέοι μας και εφόσον πλησιάσουμε τη γειτονιά και τους ανθρώπους της, τότε θα μπορέσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».
Μετά τον Αλ. Μπρέγιαννη πήραν το λόγο ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Βλάχος ο οποίος εξήρε τόσο τον Αλ. Μπρέγιαννη όσο και την πρωτοβουλία του για τακτικές επαφές με τον κόσμο, ο Πάνος Αλεξανδρής ο οποίος αναγνώρισε το δύσκολο έργο του κ. Μπρέγιαννη αλλά του ευχήθηκε καλή επιτυχία και δήλωσε ότι θα παραμένει κοντά στο συνδυασμό και η δημοτική σύμβουλος κ. Κατερίνα Αναστασιάδου καθώς και το μέλος του συνδυασμού Φιλομήλα Κουρσούμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου