Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Στο πρόγραμμα «Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες», η Βορέειος

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου ως πρότυπος οργανισμός αποτελεσματικής διοίκησης και σωστής διαχείρισης, και συγχρόνως, με δράσεις καινοτόμες, και δυναμική για διαχρονικές τομές στον τομέα της, επιλέχθηκε από το διεθνές κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» να συμμετέχει στο πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό των Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών που υλοποιεί με αποκλειστική χρηματοδότησή του.

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου στα τρία χρόνια λειτουργίας της, μέσα από υπηρεσίες εκπαίδευσης, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών αλλά και των κατοίκων των όμορων δήμων, έχει καταφέρει να αποτελεί ένα σημαντικό χώρο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών για την τοπική κοινωνία.
Καινοτομεί οργανώνοντας επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω σε θέματα ψυχολογίας, επικοινωνίας, ιστορίας, δίνοντας τη δυνατότητα για ίση ευκαιρία στη γνώση και στη πληροφόρηση σε όλους τους δημότες της και όχι μόνο.
Προωθεί την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και αναγνωσιμότητας διοργανώνοντας ομάδες ανάγνωσης αλλά και υλοποιώντας πρόγραμμα φιλαναγνωσίας για τα παιδιά. Σε συνεργασία με συγγραφείς προσφέρει στα παιδιά ερεθίσματα και αισθητική καλλιέργεια αλλά και τα κατάλληλα κίνητρα για να αγαπήσουν το συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων.
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί, επέλεξε να εντάξει τη Βορέειο Βιβλιοθήκη στο πρόγραμμα για τις «Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες».

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα με σημαντική δωρεά του, υποστηρίζει τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library που έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος για τη βελτίωση των δημόσιων βιβλιοθηκών σε όλη τη χώρα προκειμένου να αποτελέσουν δυναμικά κέντρα δημιουργικότητας και καινοτομίας για κάθε τοπική κοινωνία.
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Future Library: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, με έμφαση στην Ελλάδα και στην υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου