Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλιου

Στο κατάμεστο από κόσμο Δημαρχείο Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, Γιώργου Πατούλη, και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010. Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού, κ.κ. Κύριλλος, ενώ πολιτικό όρκο έδωσε μερίδα των νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Καλωσορίζοντας τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και όλους τους παρευρισκομένους που τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή ορκωμοσίας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, μίλησε για μία νέα κρίσιμη τετραετία που ξεκινάει για τον Δήμο. Δεσμεύτηκε ότι η Διοίκηση το ίδιο ακούραστα, όπως και κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα συνεχίσει κάθε μέρα να διεκδικεί για την πόλη, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών της, με φιλοδοξία το Μαρούσι να γίνει πρώτος δήμος πρότυπο στην Αττική αλλά και να αναδειχθεί πέρα από τα σύνορα της χώρας.
"Το νέο συμβούλιο της πόλης μας θα κληθεί να λάβει κρίσιμες για το μέλλον της αποφάσεις, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη. Δύσκολη και για τη χώρα αλλά και για το Μαρούσι. Θα κληθεί να λειτουργήσει στο νέο πλαίσιο, που θέτει η εφαρμογή της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, ο γνωστός σε όλους "Καλλικράτης". Σε αυτή, λοιπόν, τη συγκυρία, το γεγονός ότι η σύνθεση του νέου μας Δημοτικού Συμβουλίου είναι περισσότερο πλουραλιστική σε σχέση με το προηγούμενο, αφού εκπροσωπούνται σε αυτό έξι δημοτικές παρατάξεις -τις οποίες και καλωσορίζω-, μπορεί υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει ευκαιρία για ευρύτερες συνεργασίες".
Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, όπως τόνισε ο Γιώργος Πατούλης, και για τη νέα περίοδο είναι η επένδυση στην ενότητα και στη συνεργασία. "Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, έτοιμοι να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμά μας, μετά την ξεκάθαρη, ισχυρή λαϊκή εντολή, που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας, από την πρώτη Κυριακή, με το πρωτόγνωρο στα χρονικά της πόλης μας ποσοστό του 56,4 %. Είμαστε έτοιμοι για μια νέα δημιουργική τετραετία. Τιμώντας τον όρκο μας και αυτή την τετραετία θα εφαρμόσουμε μια δημοτική πολιτική που θα την χαρακτηρίζουν η διαφάνεια, η εντιμότητα, η συνέπεια, η υπευθυνότητα, η κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη απέναντι στους πολίτες αλλά και στους εργαζόμενούς μας, αλλά και η διεκδικητικότητα για αυτά που αξίζουμε, για αυτά που δικαιούμαστε".
Επιγραμματικά ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο σχέδιο της τετραετίας, σε μεγαλόπνοα έργα που θέτουν τις βάσεις για το Μαρούσι του μέλλοντος και θα δώσουν στην πόλη νέα πνοή. "Την επόμενη περίοδο, θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου με νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με ουσιαστική στήριξη της τρίτης ηλικίας, με μια πολιτική χαμηλών δημοτικών τελών, με ακόμη περισσότερα αθλητικά προγράμματα για τη νέα μας γενιά, στηρίζοντας την προσπάθεια των εργαζομένων μας για δουλειά και αξιοπρέπεια. Προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η δημιουργία ενός ανθρώπινου Δήμου, που θα στέκεται στο πλευρό του πολίτη. Στη δημιουργία ανθρώπινων γειτονιών, που θα διαθέτουν τις απαραίτητες κοινωνικές υποδομές, όπως παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους πρασίνου, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, ποδηλατοδρόμους. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση της βιοκλιματικής ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, ενός από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν ποτέ στην πόλη μας, χωρίς μάλιστα να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ ως Δήμος. Θα δώσουμε βαρύτητα στο να μη χαθεί ούτε μια ευκαιρία για την πόλη όπως και στο να γίνει η πόλη μας, το Μαρούσι, με θετικό τρόπο παγκοσμίως γνωστή μέσα από την προβολή τόσων και τόσων σπουδαίων προσωπικοτήτων που γεννήθηκαν ή μεγαλούργησαν στην πόλη μας".
Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους καλή επιτυχία στα καθήκοντα τους και γόνιμη συνεργασία για το καλό της πόλης και των κατοίκων της.
Ακολούθησε η τελετή θρησκευτικής ορκωμοσίας της ευρείας πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου. Κατόπιν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου πραγματοποίησε την πολιτική ορκωμοσία για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από τους συνδυασμούς "Λαϊκή Συσπείρωση" με επικεφαλής τον κ. Μπουντούρουγλου, "Κόντρα στον καιρό" με επικεφαλής τον κ. Μαγιάκη και τον κ. Πολυχρονιάδη, επικεφαλής του συνδυασμού "Εκτός των τειχών", που απείχαν του θρησκευτικού όρκου.
Την τελετή ορκωμοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου τίμησαν με την παρουσία τους, ανάμεσα σε άλλους, ο αντινομάρχης Αθηνών, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι των καλλικρατικών δήμων Λυκόβρυσης - Πεύκης, Δημήτριος Φωκιανός, και Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος, εκπρόσωποι του κλήρου και των τοπικών Αρχών κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου