Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ενημέρωση για τον «Καλλικράτη»

Η εφαρμογή του νέου Συστήματος διακυβέρνησης στους ΟΤΑ, ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2011.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Πατούλης ανέπτυξε όλες τις παραμέτρους που αφορούν στη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης, ώστε τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου να ενημερωθούν για να νέα δεδομένα στη λειτουργία του Δήμου και να καταστεί ευκολότερη η προσαρμογή στο νέο ρόλο και στις νέες αρμοδιότητες που αναλαμβάνει, από την 1η Ιανουαρίου 2011.
Κατ’ αρχήν ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του νέου συστήματος διακυβέρνησης, που αφορά στη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων, στην αναδιάταξη των πληθυσμιακών μεγεθών, την ενσωμάτωση νέων αρχών δημοκρατικής διακυβέρνησης κυρίως σε ζητήματα που αφορούν στη συμμετοχή του πολίτη, στη διαβούλευση προτού ληφθούν αποφάσεις, στη διαφάνεια άσκησης εξουσίας και στη λογοδοσία εκείνων που την ασκούν.
Με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», η Διοίκηση του Δήμου ασκείται εκτός από το Δήμαρχο και από τους Αντιδημάρχους και το Δημοτικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Επίσης συστήνεται Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και καθιερώνεται ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Κλείνοντας, ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «είναι σημαντικό που βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ. Μέσα από την ενημέρωση για το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου και με τη θέληση της Δημοτικής Αρχής, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για την πόλη και τον πολίτη και τις παρεχόμενες σ’ αυτόν υπηρεσίες από το Δήμο Αμαρουσίου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου