Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ποιητική βραδιά Γεωργίου Σεφέρη

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού η ποιητική βραδιά που οργανώσαμε – σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου – και είχε θέμα: Ο Γιώργος Σεφέρης και η Ελλάδα : « Όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα με πληγώνει»
Μεταξύ των πολλών συμπολιτών μας, που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωσή μας, ήσαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ελένη Λέκκα και κ. Νικόλαος Πέππας, οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Σμυρνής και Πέτρος Κούκουζας, οι εκπρόσωποι του Τύπου κ. Σοφία Ζέρβα (εκδότρια της εφ. Αθμόνιον Βήμα), κ. Χαριτίνη Ρασσιά και κ. Άγγελος Πολύδωρος (εφ. Αμαρύσια), οι διακεκριμένοι φιλόλογοι – σχολικοί σύμβουλοι - συγγραφείς της πόλης μας κ. Αλεξάνδρα Λαμπράκη – Παγανού (Ομότιμη καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Τμήμα ΦΠΨ), και οι κ.κ. Ιωάννης Κοντόπουλος, Δημ. Μασούρης και Γιώργος Παγανός.
Στόχοι της ποιητικής αυτής βραδιάς, όπως αναφέραμε και στην αρχή της εκδήλωσης, ήταν η ουσιαστικότερη γνωριμία και η βαθύτερη επικοινωνία, όσο γίνεται περισσότερων συμπολιτών μας, με τους στίχους του Γιώργου Σεφέρη, του νομπελίστα ποιητή μας, που είναι σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρος, κατά τη γνώμη μας, «γιατί ο πόνος του για το παρόν της πατρίδας μας είναι ίδιος με το δικό μας πόνο και η αγωνία του για το μέλλον είναι ίδια με τη δική μας αγωνία και γιατί μέσα από τον πόνο, μέσα από την αγωνία, πασχίζει να βρει διέξοδο, πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε σήμερα και εμείς».
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία των στόχων αυτής της εκδήλωσης:
Το Δήμο Αμαρουσίου, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ιδιαίτερα, για την πρόθυμη και πολύτιμη βοήθεια που μας παρέσχε : Συγκεκριμένα τον Πρόεδρο, κ. Νικόλαο Πέππα, την αρμόδια για την εκδήλωσή μας κ. Ιφιγένεια Μπούτση, τον γραφίστα κ. Γιώργο Σοφίου, τον ηχολήπτη κ. Γιώργο Μπουρτζή και τους υπαλλήλους κ.κ. Γιώργο Σκαλιώτη και Αντώνη Μπαριαμάκη.
Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων κ. Αναστάσιο Στέφο για την άκρως ενημερωτική ομιλία του.
Τους Μαρουσιώτες ηθοποιούς κα Έφη Νιχωρίτη (Θέατρο Διθύραμβος) και κ. Τάσο Ράπτη, που συγκίνησαν όλους τους παρισταμένους με την εκπληκτική απαγγελία τους.

Την Τάξη σύγχρονου τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, που απέδωσε, ιδιαίτερα αισθαντικά, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Αγγελικής Κουνάκη, μελοποιημένα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη. Συγκεκριμένα τις κυρίες: Κατερίνα Δημητρίου, Μαρία Δοντάκη, Αιμιλία Ροκόμου, Ειρήνη Καλλία, Κατερίνα Μελισσαροπούλου και τον έξοχο πιανίστα κ. Γιάννη Μυγδάνη που συνόδευσε στα πλήκτρα.
Όλους τους συμπολίτες μας, Μαρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες, που παρακολούθησαν την ποιητική μας βραδιά, με αδιάπτωτο ενδιαφέρον, γιατί - με την εντυπωσιακά μεγάλη συμμετογή και τα ιδιαίτερα θετικά σχόλιά τους - μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια για το περιβάλλον, το φυσικό και το πολιτιστικό παράλληλα, για την αναβάθμιση, στην πόλη μας, της ποιότητας ζωής, σε κάθε μορφή της.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Δήμητρα Κρεκούκια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου