Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

«ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»:ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Εκατοντάδες νήπια δεν έγιναν δεκτά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου παρ’ όλο που οι γονείς τους είχαν έγκαιρα καταθέσει αιτήσεις. Ακόμα κι αν τηρήθηκαν αντικειμενικά και όχι πελατειακά κριτήρια, για την επιλογή των νηπίων – έχουν διατυπωθεί και αντίθετες απόψεις – το γεγονός παραμένει ότι εκατοντάδες οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν το λιγότερο 4.000 € το χρόνο η καθεμία σε ιδιωτικούς σταθμούς.
Μέσα στην κρίση που περνάμε, είναι πολύ πιθανό οι πιο πολλές οικογένειες να μην έχουν να τα δώσουν, άλλες να αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της ανεργίας ή άλλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.
Τι θα γίνει με αυτά τα παιδιά ; Πόσο κοστολογείται η ομαλή ψυχοκινητική τους ανάπτυξη ;
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί τους γονείς που τα παιδιά τους έμειναν εκτός των δημοτικών παιδικών σταθμών, να οργανωθούν και να διεκδικήσουν συλλογικά και αγωνιστικά, από το Δήμο την επιδότηση των τροφείων στους ιδιωτικούς σταθμούς. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση του Δήμου να παρέχει ίσες υπηρεσίες σε όλους όσους τις έχουν ανάγκη.
Στην εποχή της εφαρμογής των πολιτικών του Δ.Ν.Τ. και του «Καλλικράτη» ο Δήμος οφείλει να διεκδικήσει από το κράτος τις πιστώσεις για να ανταποκριθεί στο έργο του και όχι να υποχρεώνει τους δημότες και τους κατοίκους να βάζουν το χέρι στην τσέπη.
Είμαστε στο πλάι των γονιών που θα κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση προς τους οποίους εκφράζουμε την πλήρη μας συμπαράσταση.
www.kontrastonkairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου