Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Παράνομη η ανέγερση του παγοδρομίου στο Μαρούσι!


ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΔΕΚΤΗ, τρία χρόνια μετά και αφού τα έργα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση έχει τεθεί σε λειτουργία, έγινε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση κατοίκων του Αμαρουσίου που αντιδρούσαν στην ανέγερση ιδιωτικού παγοδρομίου στη θέση Σωρός της περιοχής.
Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ ειδικότερα, με την υπ΄ αριθμ. 2688/2010 απόφαση της αυξημένης, επταμελούς σύνθεσής του, έκρινε παράνομη την ανέγερση του παγοδρομίου από την εταιρεία Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε., κάνοντας αντίστοιχα δεκτή την αίτηση περιοίκων οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση των αποφάσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ, του νομάρχη Αθηνών και άλλες, καθώς και της οικοδομικής άδειας που εκδόθηκε το 2007, προκειμένου να μην υλοποιηθεί το έργο.
Αμιγούς κατοικίας
Η απόφαση του ΣτΕ εστιάζει στο γεγονός ότι η περιοχή είναι αμιγούς κατοικίας, όπου επιτρέπονται αθλητικές εγκαταστάσεις υπό την προϋπόθεση ότι εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων, χωρίς να επιβαρύνουν την περιοχή. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση ωστόσο - όπως αναφέρεται στην απόφαση- λόγω του όγκου της και της χωρητικότητάς της σε θεατές- δεδομένου ότι πρόκειται για παγοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων- θα επιβαρύνει πολλαπλώς την περιοχή και θα δυσχεράνει τη ζωή των κατοίκων.
Σημειώνεται ωστόσο ότι στις αρχές του 2008, υπό την απειλή της διαγραφής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ηockey επί πάγου και τη Διεθνή Ομοσπονδία πατινάζ, λόγω έλλειψης παγοδρομίου στην Ελλάδα, το Συμβούλιο της Επικρατείας επέτρεψε την κατασκευή παγοδρομίου στην περιοχή Κάτω Σωρός του Αμαρουσίου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010
www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4592265

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου