Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Πράσινα Golden Boys, για Golden Hall & Μall

Στο μεγάλο σκάνδαλο με το «Τhe mall» εμπλέκει - εμμέσως πλην σαφώς - τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη, το blog «troktiko».
Συγκεκριμένα σε πρωινή ανάρτησή του, απευθύνει ερώτημα στον υπουργό εάν γνώριζε για «το μεγάλο σκάνδαλο με το «the mall», σχολιάζοντας ως εξής τις νέες εξελίξεις που αφορούν το εμπορικό αυτό κέντρο:
«Ποιος θα πληρώσει τώρα που το "the mall" κινδυνεύει να βγει αυθαίρετο, αφού χτίστηκε χωρίς την άδεια της πολεοδομίας;
Δεν μπορούμε να συζητήσουμε για τι απάτη πρόκειται.
Πήγαν και έχτισαν ένα τερατούργημα στο Μαρούσι χωρίς να υπάρχει η ... απαραίτητη άδεια.
Επειδή είναι του Λάτση. Και ο Χάρης Παμπούκης που ήταν επί χρόνια νομικός σύμβουλος του Λάτση και ένας από τους ανθρώπους του, τι έχει να πει;
Εδώ θα μπει κάποιος μέσα; Άντε καλέ...».
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ενεργό ρόλο στην υπόθεση του «the mall» είχε και ένας άλλος εκλεκτός της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος επελέγη μάλιστα για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.
Ο λόγος για τον κ. Απόστολο Ταμβακάκη ...
για τον οποιο η ιστοσελίδα «www.antinews.gr» πολύ πρόσφατα, σημείωνε:
«Ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης αναλαμβάνοντας την Εθνική τράπεζα φαίνεται ότι κέρδισε το δικό τους στοίχημα αφού επί ΠΑΣΟΚ ήταν Υποδιοικητής και στη συνέχεια έξαφνα δέχθηκε την πρόταση του κ. Λάτση για να αναλάβει τη Lamda. Ηταν η εποχή που τα εμπορικά κέντρα της εταιρείας δεν έλεγαν να ξεκολλήσουν, ειδικά το The Mall Athens.
Στον τραπεζικό χώρο έπαθαν σοκ όταν έμαθαν ότι ο κ. Ταμβακάκης αρνήθηκε προτάσεις όπως της Citi ή της Εμπορικής και μεταπήδησε στο real estate.
Τι ήθελε ένας τραπεζίτης σ’ αυτό χώρο που ούτε καν γνώριζε; Κι όμως, φαίνεται ότι όλες οι παραπάνω σχέσεις του σε συνδυασμό με την πίεση που έχει το όνομα Λάτσης έφεραν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Δύο εμπορικά κέντρα, το Mall και το Golden Hall, η ανάπλαση της μαρίνας του Φλοίσβου και σειρά έργων που ανέλαβε η Lamda, προχώρησαν χάρη στον κ. Ταμβακάκη.
Η επιτυχία στον τομέα αυτό ήταν το διαβατήριο για τη Γενεύη όπου ο κ. Ταμβακάκης ανέλαβε πριν μερικούς μήνες την στρατηγική και επιχειρηματική ανάπτυξη του ομίλου.
Ηταν όμως φανερό πως επρόκειτο για εν τραπεζίτη εν αναμονή, μόλις άδειαζε η θέση στην Εθνική ο κ. Ταμβακάκης θα ήταν εκεί. Τώρα πλέον στην Εθνική φέρεται ότι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια υπερτράπεζα ενώνοντάς τη με την Eurobank και φτιάχνοντας έναν… ευρωπαϊκό πρωταθλητή.
Σε κάθε περίπτωση καλείται να διαψεύσει όλους εκείνους που λένε ότι δεν μπορεί να ξεχάσει πως επί χρόνια ήταν άνθρωπος του Λάτση…».
                ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
Πριν από ένα ακριβώς χρόνο, ο κ. Γ. Παπανδρέου άρχισε επιτακτικά να ζητάει πρόωρες εκλογές. Συμμετείχε μάλιστα μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση και την υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας Ντίνα Λάζαρη και σε ένα δείπνο με επιχειρηματίες. Στο σπίτι ποιου νομίζετε; Ναι σωστά μαντέψατε!
Του αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβουλου της Eurobank κ. Νίκου Καραμούζη.
Ήταν εκεί ο κ. Μάνος Βασιλάκης της Aegean, ο κ. Ευάγγελος Σπανός της Βιοϊατρικής, ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος(πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ και ιδιοκτήτης της Τιτάν), ο κ. Πάνος Λασκαρίδης μεγαλομέτοχος στη « Μεγάλη Βρετανία» και εφοπλιστής, ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Vivardia, αλλά και ο κ. Μάκης Σκλαβενίτης, με τα ομώνυμα σούπερ μάρκετ και ο κ. Αριστείδης Μπελές, με τα ιχθυοτροφεία
«Νηρέας». Παρέστησαν ακόμα ο ιδιοκτήτης της ΜΕΤΚΑ κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο κ. Σπύρος Διβάνης με τα γνωστά ξενοδοχεία, ο κ. Άγγελος Πλακόπιτας της Clobal Finance ( εταιρείας πληροφορικής), ο κ. Γιώργος Γεράρδος, της εταιρείας « Πλαίσιο» και ο κ. Σάκης Καλλιντσάντσης της Ελληνικής Τεχνοδομικής.
Παρών ήταν επίσης ο νέος ισχυρός άνδρας της Εθνικής τράπεζας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Απόστολος Ταμβακάκης, για τον οποίο η ίδια ιστοσελίδα, σημειώνει:
«Ανήκει στην ομάδα των «πράσινων» τραπεζιτών μαζί με τους Σάλα, Πανταλάκη, Καραμούζη, τον Χαρδούβελη και παλαιότερα φυσικά με τον αείμνηστο Θ. Καρατζά στον οποίο οφείλει την ανέλιξή του στην Εθνική τράπεζα… Είναι επίσης αυτό που στην αγορά ονομάζεται killer. Όταν πρόκειται να κάνει κάποια δουλειά δεν υπολογίζει τίποτε. Είναι τρομακτικά συγκεντρωτικός και έχουν να λένε στη Lamda Development του Ομίλου Λάτση για τις εκκαθαρίσεις που έκανε και τη σιδηρά πειθαρχία που επέβαλε. Διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένεια Λάτση, αλλά και με σημαίνοντα στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς, όπως ο Αλ. Πιλάβιος, πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή ο Σπ. Καπράλος, πρόεδρος του Χρηματιστηρίου».
Τα συμπεράσματα δικά σας

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/28741.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου