Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά:Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη υπό τον συντονισμό της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα

Γ. Πατούλης:«Ενωμένη αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού συντονίζουμε τις ενέργειές μας για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση σε κάθε πολίτη που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την αποπληρωμή των οφειλών του»
Τηλεδιάσκεψη παρόντος του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, Δημάρχων και στελεχών από τους Δήμους του Βορείου Τομέα Αθηνών με θέμα τη συμβολή των Δήμων στην ενημέρωση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών για τις δυνατότητες ρύθμισης των χρεών τους ενόψει και της ισχύος του νέου πτωχευτικού κώδικα, συντόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη.
Χαιρετίζοντας την έναρξη αυτής της προσπάθειας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, για τη σημαντική πρωτοβουλία και, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Μέσα από τη συνεργασία πρώτου και δευτέρου βαθμού της αυτοδιοίκησης, και σε συντονισμό με την κυβέρνηση, θα προσπαθήσουμε διαχειριστούμε τα τρέχοντα ζητήματα ακόμα αυτά που δεν είναι της άμεσης αρμοδιότητάς μας.

 Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αποτελούν ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που θα μας απασχολήσει και στο άμεσο μέλλον. 
Η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα προσφέρει μία δεύτερη ευκαιρία σε συμπολίτες μας με οικονομικές οφειλές να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Ως Περιφέρεια μαζί με τους Δήμους θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση σε κάθε πολίτη που βρίσκεται σε αυτή την ανάγκη».
Ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, σκιαγραφώντας το προφίλ μεγάλης μερίδας των δανειοληπτών, ανέφερε: 
«Δέκα χρόνια κρίσης είχαν ως αποτέλεσμα πολλά ελληνικά νοικοκυριά να συσσωρεύσουν οφειλές σε τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, παρόχους κοινωνικής ωφέλειας συνολικού ύψους 44 εκατ. ευρώ. 
Με τον κορωναϊό η κατάσταση αυτή έγινε ακόμα πιο δεινή. Μέσα από συνεργασία μας με τους Δήμους, οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν υπεύθυνα για τα δικαιώματά τους αλλά και για τις δυνατότητες που τους παρέχονται για την προστασία της πρώτης κατοικίας μέσω του προγράμματος «Γέφυρα».
Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, δήλωσε: 
«Ήδη σε ορισμένους Δήμους λειτουργούν Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Και οι υπόλοιποι Δήμοι μπορούν στα δικά τους διοικητικά όρια να συστήσουν αντίστοιχα Γραφεία. Ως Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ενθαρρύνουμε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις με κοινωνικό πρόσημο που στηρίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά».
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας, ο Αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής Τίμος Κωστόπουλος, η Αντιδήμαρχος Βριλησσίων Βούλα Αρσένη, ο Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Παναγιώτης Ιωάννου, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους 12 Δήμους του Βορείου Τομέα Αθηνών.
                              €€ $  ●► « » ▲▼◄  $$  €  $$   ◄ ▼▲ « »  ●►$  €€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου