Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Καμία ανησυχία για τον «πανικό» που σπέρνει ο κ. Γ. Καραμέρος στα Σχολεία του Αμαρουσίου

 Σε συνέχεια της δημόσιας παρέμβασης του επικεφαλής της Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» κ. Γ. Καραμέρου για τη γρίπη που δήθεν θερίζει τα Σχολεία του Αμαρουσίου, εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου η ακόλουθη ανακοίνωση:  
Ο επικεφαλής της Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» κ. Γ. Καραμέρος, έχοντας εξαντλήσει όλα τα θέματα που θα μπορούσε να αντιπολιτευτεί, καταφεύγει στο πλέον επικίνδυνο που αφορά στην υγεία των μαθητών, σπέρνοντας τον πανικό με ψευδή στοιχεία και ανάρμοστους συλλογισμούς, σε μία περίοδο που η κοινή γνώμη είναι πολύ ευαίσθητη και λόγω των διεθνών εξελίξεων.  
Ο κ. Καραμέρος στην τελευταία ανακοίνωσή του αναφέρει πως σύμφωνα με τα «δικά του» στοιχεία που γνωρίζει μόνο εκείνος, το 30% των μαθητών των σχολείων του Αμαρουσίου, απουσιάζει λόγω γρίπης, μιλώντας μάλιστα για το «παράδειγμα» του Σχολείου των Αγίων Αναργύρων. 
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ψευδέστατα πως ο Δήμος δεν έχει επαφή με τα Σχολεία και τέλος ζητά να ανακοινωθεί ένα «μέτρο γρίπης» βάσει του οποίου ο Δήμαρχος θα κλείνει τα Σχολεία.  Απάντηση στον κ. Καραμέρο:  
Ο Δήμαρχος κ. Θ. Αμπατζόγλου προσωπικά και ο Δήμος μέσω των οργάνων του (Δημοτική Επιτροπή, Σχολικές Επιτροπές) έχει μία εξαιρετική συνεργασία με όλα τα Σχολεία του Αμαρουσίου (Δντες και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων)...
Ο Δήμος Αμαρουσίου εφαρμόζει ό,τι ακριβώς απαιτεί η κείμενη νομοθεσία στα θέματα ασφάλειας και υγιεινής των Σχολείων και με το παραπάνω.
 Οι Δντές των Σχολείων πέρα της καθημερινής επικοινωνίας με τα εντεταλμένα όργανα του Δήμου, όταν παρατηρούν αύξηση κρουσμάτων γρίπης ή ιώσεων είναι υποχρεωμένοι, ΓΡΑΠΤΩΣ να απευθυνθούν τόσο στο Δήμο όσο και στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες. 
Όπως συνέβη προσφάτως και στην περίπτωση του 1ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου. 
Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση από Σχολείο των Αγίων Αναργύρων ή άλλο, για αύξηση περιστατικών γρίπης πέρα των συνηθισμένων που καταγράφονται λόγω εποχής. Όλα τα ανωτέρω διευκρινίστηκαν επαρκώς στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά κάποιοι είχαν ήδη προ-γράψει τα ψεύδη τους. Συνιστούμε στον κ. Καραμέρο ψυχραιμία. Τον πανικό του, λόγω ανυπαρξίας πολιτικών προτάσεων και θέσεων, τον μετατρέπει σε πανικό προς τη μαθητική κοινότητα. Και αυτό είναι επικίνδυνο και τυχοδιωκτικό.
                                          € « » ●► $    ▲▼◄► € € $$ € €   ◄ ►▲▼► ◄● « » €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου