Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Υποψήφιο για το «Βραβείο Καινοτομίας 2020», το «PLANO» της βραβευμένης συνθέτιδος, πιανίστα, ερευνήτριας Άννας Στερεοπούλου!

Το έργο PLANO της βραβευμένης συνθέτιδος, πιανίστα, ερευνήτριας της Μαρουσσιώτισας Άννας Στερεοπούλου τέθηκε πρόσφατα υποψήφιο για το Innovation Award 2020 (Βραβείο Καινοτομίας 2020) της αξιόλογης παγκόσμιας μουσικής πλατφόρμας Classical:
Next και ανάμεσα σε 31 συμμετοχές από διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο.
Η αρχική πρόταση έγινε από τον Διονύση Μαλλούχο, μέλος της επιτροπής ειδικών του Classical:NEXT, και όπως αναφέρεται και στον ιστότοπο της διοργάνωσης, «το project της Άννας Στερεοπούλου ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εντείνουν την Προσοχή και να βελτιώσουν την Ακρόασή τους, μέσα από την προώθηση νέων καλλιτεχνικών μορφών. 
Το SYN ~ Κυματικό Περιβάλλον (SYN ~ Cymatic Environment©) είναι εμπνευσμένο από την εν εξελίξει έρευνά της σε διάφορες Τέχνες & Επιστήμες, και συνδυάζει Μουσική Συναυλία, Οπτικο-Ακουστική Εγκατάσταση και Διάλεξη. 
Βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ της τέχνης του Κινηματογράφου και των Τεχνών - Εκπαίδευσης-Ευεξίας και λειτουργεί ως μοντέλο για μια Καλλιτεχνική Φόρμα Ύπνωσης. 
Το project βοηθάει τους επισκέπτες να εκτιμήσουν και να εμπιστευθούν και τις πέντε αισθήσεις τους.
Λόγος Υποψηφιότητας: 
Η αναγνώριση της επιμονής της Άννας να χρησιμοποιεί τα εμπόδια ως έμπνευση, να εφευρίσκει και να ανοίγει νέους δρόμους, καθώς και το γεγονός ότι παραμένει ενεργή, χωρίς να περιμένει από τα πράγματα να φτιάξουν από μόνα τους.»
                                           Πηγή: http://www.classicalnext.com/programme/award/longlist
                                                           Σχετικά με το PLANO
Το PLANO πρόκειται για το 6ο προσωπικό album της Άννας Στερεοπούλου, που κυκλοφόρησε στις 14 Μαΐου 2019 (ανεξάρτητη παραγωγή), και επελέγη ως ένα από τα 10 πιο Αξιόλογα Album του 2019, σύμφωνα με το άρθρο του Φώντα Τρούσα στην LiFO (11.02.2020).
Παράλληλα, αποτελεί το soundtrack του ομότιτλου οπτικο-ακουστικού της έργου, η Παγκόσμια Πρεμιέρα του οποίου πραγματοποιήθηκε στο NEZ International Film Festival στην Καλκούτα της Ινδίας, όπου απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Μουσικού Βίντεο (29.09.2019), ενώ η Ελληνική
Πρεμιέρα έγινε στο επετειακό 60ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχε στις ενότητες >>Film Forward και Agora (06.11.2019).
Το PLANO αποτελεί μέρος του project SYN ~ Cymatic Environment© της Άννας Στερεοπούλου, οι παρουσιάσεις του οποίου ξεκίνησαν από την Ισπανία (Μάϊος 2019), και ολοκληρώθηκαν στην Ελλάδα, όπως και πραγματοποιήθηκαν υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ για όλο το 2019, ενώ φέτος είναι υποψήφιο για το Βραβείο Καινοτομίας Classical:NEXT 2020.
Στις 24 Φεβρουαρίου, το remix μουσικό album του έργου, με τίτλο 'Rebuilding PLANO' κυκλοφόρησε στην ισπανική δισκογραφική SevenMoons Music, φιλοξενώντας 5 αξιόλογους διεθνείς καλλιτέχνες, και συγκεκριμένα τους Electric Indigo, Erissoma, Tuna Pase, Claudia Wegener / Radio Continental Drift (feat. Gogo) και το ελληνικό duo, Space Blanket. Αναλυτικές πληροφορίες, στο συνημμένο Δελτίο Τύπου (ελληνικά), και στο επίσημο site της Άννας Στερεοπούλου, εδώ (αγγλικά): https://wp.me/p2zRWp-15Q
• PLANO [Album / OST]: https://wp.me/p2zRWp-Z6
• PLANO [AV ArtWork]: https://wp.me/p2zRWp-11v 
• Σχετικά με το SYN: https://wp.me/p2zRWp-Yx
• 'Rebuilding PLANO' remix album
Κυκλοφορία: SevenMoons Music | 24 Φεβρουαρίου 2020
Remix Tracks από τους: Electric Indigo, Erissoma, Tuna Pase, Claudia Wegener / Radio Continental Drift (feat. Gogo), Space Blanket
Senh (Mastering), Helene Argyriou (Cover Photo)
LISTEN: https://sevenmoons.bandcamp.com/album/rebuilding-plano
INFO: https://wp.me/p2zRWp-15Q
TEASER: https://youtu.be/PF8xa6Sn1rk
• Κυριακή 01 Μαρτίου 2020
Συμμετοχή / Ζωντανή Συναυλία στην 10η διοργάνωση του ετήσιου event 'Dirty Talk', στην Αγία Άννα (Εύβοια)
Info: https://www.facebook.com/events/187683909010691/
Teaser: https://youtu.be/L6qfisYfS_o
Άννα Στερεοπούλου | συνθέτις.πιανίστα.ερευνήτρια
A STEREOSCOPIC perspective of Music & Art©
                                           €€  ●► « » ▲▼◄  $$    $$  ◄ ▼▲ « »  ●► €€
                       
                                                 ΠΗΓΗ://annastereoscopic.wordpress.com/
                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου