Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων: «Ο λαϊκισμός και η υποκρισία είναι προεκλογικά τεχνάσματα κ. Μαγιάκη...»

Με αφορμή το σχολιασμό του κου Μαγιάκη για την έναρξη του έργου ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου 9760 και της γύρω περιοχής του Σωρού, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ευάγγελος Κάββαλος έχει να επισημάνει τα εξής πραγματικά γεγονότα, απέναντι στην προεκλογική σύγχυση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Μαγιάκης και οι σύντροφοί του.
1η Αλήθεια:
Μέσα στην αγωνιώδη προεκλογική προσπάθειά του, ο κ. Μαγιάκης έχει χάσει «τα αυγά και τα πασχάλια». 
Είναι τέτοια η σύγχυση, που έχει μπερδέψει ημερομηνίες και διαδικασίες. 
Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τον  Ιούλιο του 2018 αναφέρεται στην έγκριση συνέχισης της διαδικασίας του διαγωνισμού που είχε ξεκινήσει σε προγενέστερο χρόνο και όχι στην κατακύρωση της εργολαβίας, όπως ισχυρίζεται στο δημοσίευμα.
2η Αλήθεια
Το έργο της ανάπλασης ξεκίνησε αφού ξεπεράστηκαν μία σειρά από γραφειοκρατικά εμπόδια και πλέον έχουν ληφθεί και εξασφαλισθεί όλες οι αναγκαίες εγκρίσεις για την κατασκευή του έργου.
Είναι ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης της περιοχής του Σωρού που παίρνει σάρκα και οστά και το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους, που εξασφάλισε η Διοίκηση του Δήμου μέσα την ορθολογική διαχείριση και το νοικοκύρεμα των οικονομικών.
Ένα έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Τι επιζητεί ο κ. Μαγιάκης να σταματήσει το έργο; 
Ας απαντήσει στους ίδιους τους κατοίκους του Σωρού.
3η Αλήθεια 
Ο χώρος ανάπλασης και κατασκευής του έργου είναι εκτός των ορίων του ρέματος Σαπφούς το οποίο έχει οριοθετηθεί με ΦΕΚ. Είναι και αυτό έργο της Διοίκησης Πατούλη.
 Για το έργο του ρέματος Σαπφούς, ο Δήμος Αμαρουσίου έχει προχωρήσει όλες τις διαδικασίες χωρίς να είναι στη δική του αρμοδιότητα και έχει ασκήσει πιέσεις με εξώδικα κ.α. για την κατασκευή του έργου.
Ο κ. Μαγιάκης να απευθυνθεί στους πρώην συντρόφους του και συγκεκριμένα στην κα Δούρου, η οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη μη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου.
Με τη λογική του κου Μαγιάκη θα έπρεπε να μην γίνει κανένα έργο στο Μαρούσι και να περιμένουμε πότε η κα Δούρου «θα δεήσει» να αναλάβει τις ευθύνες της σχετικά με την  κατασκευή του έργου διευθέτησης του ρέματος..
Με την ίδια λογική και οι πολίτες θα έπρεπε να σταματήσουν οποιαδήποτε ιδιωτική κατασκευή και δραστηριότητα σχεδίαζαν στη συγκεκριμένη περιοχή.
4η Αλήθεια
Όσον και εάν στεναχωρεί τον κ. Μαγιάκη και τους συντρόφους του, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θα συνεχίσει την εκτέλεση των έργων που έχουν προγραμματισθεί . Ήδη εκτελούνται 25 σημαντικά έργα σε όλες τις γειτονιές, τα οποία θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα.
 Έργα όπως: Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, νέα πεζογέφυρα στην Κηφισίας, ανάπλαση της πλατείας Ηρώων, ασφαλτοστρώσεις και διανοίξεις οδών, έργα αποχέτευσης, έργα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, συντήρησης των σχολικών μονάδων , αποκατάστασης νεοκλασικών κτιρίων   κ.α.
Στην περίπτωση του κου Μαγιάκη ταιριάζει το ρητό: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».
 Σε κάθε περίπτωση όμως, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θα συνεχίσει να υπηρετεί και να προσφέρει έργο στους Μαρουσιώτες για την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής.
                             € ●► ◄►  « »  ▲▼    $    €   $  ▲▼◄► € « » $  ▲▼ « » ◄► ●► €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου