Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκίνησε το 19ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αμαρουσίου

Με μία μουσικοθεατρική «καραγκιοζέικη» παράσταση με ζωντανή ορχήστρα, αφιερωμένη στον Ευγένιο Σπαθάρη άνοιξε η αυλαία του 19ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αμαρουσίου, του μοναδικού στην Ελλάδα, προς τιμή του μεγάλου δασκάλου του είδους
Την έναρξη του Φεστιβάλ που παρακολούθησε πλήθος παιδιών με τους γονείς τους χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Ανοίγοντας την αυλαία του Φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, καλωσόρισε άπαντες σε αυτή την όμορφη «γωνιά» που φέρνει τα παιδιά σε επαφή και γνωριμία με τον μεγάλο δάσκαλο του θεάτρου σκιών Ευγένιο Σπαθάρη αλλά και με τα διδάγματα του Μαυρομάτη λαϊκού μας ήρωα.
«Μέσα από τη λαϊκή σοφία μεταφέρονται τα σημαντικότερα διδάγματα. Μέσα από το χιούμορ και την αθωότητα του αγαπημένου μας Καραγκιόζη, τα παιδιά μας γίνονται κοινωνοί των αγνών γνωρισμάτων της ελληνικής ψυχής. 
Αφιερώνουμε σε όλα τα παιδιά μας τα φετινά Σπαθάρεια και τους ευχόμαστε να τα απολαύσουν στο έπακρο».
Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου για μία ακόμα χρονιά αναβιώνουν οι περιπέτειες του δημοφιλούς λαϊκού ήρωα, κρατώντας ζωντανά τη θύμηση και το έργο του μεγάλου Μαρουσιώτη μετρ του θεάτρου σκιών Ευγένιου Σπαθάρη.
Τη μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση που άνοιξε την αυλαία του Φεστιβάλ, αρμονικά δεμένη με τα καμώματα του αγαπημένου μας Καραγκιόζη, ερμήνευσε ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, μαθητής του δασκάλου στην έμψυχη εκδοχή του αγαπημένου ήρωα.
Παρόντες στην επίσημη πρώτη των φετινών «Σπαθάρειων» ήταν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Κάββαλος και Σπύρος Σταθούλης, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης και η δημοτική σύμβουλος Ρένα Χαλιώτη.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Σπαθάρεια 2018» τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνει τις παρακάτω παραστάσεις θεάτρου σκιών:
Τρίτη 4/9, ώρα:8 μ.μ.
Παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Ιάσονας και η αργοναυτική εκστρατεία» με τον Σωκράτη Κοτσορέ.
Τετάρτη 5/9, ώρα:8 μ.μ.
Παράσταση θεάτρου σκιών «Το στοιχειό της πόλης» με τον Νίκο Μπαρμπούτη.
Πέμπτη 6/9, ώρα: 8 μ.μ.
Παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης οικολόγος και το μαγικό δέντρο» με τον Κώστα Σπυρόπουλο.
Παρασκευή 7/9, ώρα: 8 μ.μ.
Παράσταση θεάτρου σκιών «Η γέννηση του Κολλητηριού» με τους Κώστα και Μπάμπη Μακρή.
Σάββατο 8/9, ώρα: 8 μ.μ.
Παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης και τα επτά θηρία» με τον Γιάννη Νταγιάκο.
                                                                € $  ●► « » ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου