Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

«5+1 Λόγοι - Θεός & Μουσική» στον Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου:Αύριο στις 7:00 μ.μ. η 3η ομιλία

Με επιτυχία συνεχίζονται οι ομιλίες του μουσικού Βασίλη Τσαμπρόπουλου            
Για μία ακόμη Κυριακή, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, ο διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης, μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, παρουσίασε με ιδιαίτερη επιτυχία μία ακόμη ομιλία στο πλαίσιο της σειράς «5+1 Λόγοι - Θεός & Μουσική» που φιλοξενείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου Χαλανδρίου - Αμαρουσίου, μετά το πέρας των κατανυκτικών εσπερινών της Μ. Τεσσαρακοστής στις 7:00 μ.μ.
Από τις 25 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή έως το τέλος Μαρτίου, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος πραγματοποιεί μία σειρά ομιλιών με ξεχωριστό ενδιαφέρον για το κοινό, το οποίο έχει αγκαλιάσει με ιδιαίτερη θέρμη και εκφράζει το σύνεχες και αυξανόμενο ενδιαφέρον του για τον πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης και ανίχνευσης, μέσω της μουσικής του ιδιότητας, της σχέσης της Μουσικής με τον Θεό
Ηδη έχουν διεξαχθεί  ομιλίες την 25η Φεβρουαρίο & την Κυριακή, 4 Μαρτίου...
Στον λόγο του ψηλαφεί και εξερευνά τα όρια και τον μυστηριακό λόγο της γέννησης και της ύπαρξης της Μουσικής Τέχνης ως θεόδοτης ικανότητας έκφρασης, υπακοής, ανυπόκριτης αγάπης και ειλικρινούς ομολογίας του ανθρώπου στον Θεό. 
Η Μουσική γεννιέται ως αυθόρμητος ήχος της ψυχής, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ένθεης ζωής στη γη και ως άρρηκτος κρίκος αιώνιας αγάπης με τον Θεό.
Σε κάθε ομιλία, συνοδεύει με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους της περιόδου η διεθνώς αναγνωρισμένη υμνωδός και ερμηνεύτρια του αρχέγονου και ιερού μέλους, Νεκταρία Καραντζή.
Η σειρά ομιλιών θα ολοκληρωθεί το Σάββατο του Λαζάρου με συναυλία και τη συμμετοχή των μουσικών συνόλων της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, των καταξιωμένων σολίστ: 
Αλίκης Μαρκαντωνάτου, Κωνσταντίας Δούκα, Carmelo Siciliano 
και του Γυναικείου Βυζαντινού Χορού του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών, 
υπό τη διεύθυνση της Νεκταρίας Καραντζή.
Ημερομηνίες προσεχών Ομιλιών:  Κυριακή, 11 Μαρτίου, Κυριακή, 18 Μαρτίου & το Σάββατο του Λαζάρου, 31 Μαρτίου
Ιερός Ναός Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου, Χαλανδρίου – Αμαρουσίου, 
ΠΗΓΗ://www.vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου