Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακύκλωσε 15,5 τόνους ηλεκτρολογικού & ηλεκτρικού εξοπλισμού το τελευταίο 12μηνο, ο Δήμος Αμαρουσίου!


Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοπορώντας σε θέματα ποιότητας ζωής και προστασίας του περιβάλλοντος σε συνεργασία με τους δημότες κατάφερε μέσα στους τελευταίους 12 μήνες να συλλέξει και να παραδώσει προς ανακύκλωση 15 τόνους και 640 κιλά χρησιμοποιημένων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών ακολουθώντας όλες τις νόμιμες και περιβαλλοντικά ορθές διαδικασίες, όπως προβλέπονται από το εγκεκριμένο σύστημα διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ).
Η βιομηχανία ανακύκλωσης ΑΝΑΜΕΤ Α.Ε ανέλαβε προ έτους τη διαχείριση της ανακύκλωσης του ηλεκτρικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού κατόπιν ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού.
Με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των επίσημων στοιχείων από τον πρώτο χρόνο ανακύκλωσης ηλεκτρικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού με τις διαδικασίες της ΑΝΑΜΕΤ, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανέφερε: 
«Καθημερινά μικρές και μεγάλες συσκευές προς απόσυρση καταλήγουν να ρυπαίνουν το περιβάλλον και να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας καθώς δεν ακολουθούνται οι ορθές πρακτικές για την ασφαλή ανακύκλωσή τους. Εμείς στο Μαρούσι από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να δείξουμε στους δημότες μας τη σωστή οδό ώστε να γνωρίζουν να ανακυκλώνουν υπεύθυνα. 
Πριν από έναν χρόνο, αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία της εταιρίας ΑΝΑΜΕΤ εισάγαμε ένα πρόγραμμα για την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση των ΑΗΗΕ. 
Τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα, ενθαρρυντικά και με ανταποδοτικό όφελος για τους δημότες μας. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε με νέες δράσεις το πρόγραμμα για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών ώστε να προστατεύσουμε τους δημότες του σήμερα και να δημιουργήσουμε τους δημότες του αύριο».
Διαδικασία ΑΗΗΕ

Για την απόσυρση ογκωδών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, οι Δημότες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας στα τηλέφωνα 210 8023729 και 210 8026762 προκειμένου να παραλαμβάνονται τα υλικά από το σημείο εναπόθεσής τους.
Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραδώσουν μόνοι τους ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Αμαρουσίου επί της οδού Αμαρουσίου - Χαλανδρίου 41 από Δευτέρα έως Παρασκευή (7 π.μ. – 3 μ.μ.).
Για μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές υπάρχουν κάδοι συλλογής στα εξής σημεία του Δήμου Αμαρουσίου:
►Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα), 2ο υπόγειο χώρο στάθμευσης
►ΚΕΠ Κοκκινιάς (Οδός Μεσογείων 82 )
►Βορέειος Βιβλιοθήκη (Μιλτιάδου & Στεφάνου Δραγούμη 9)
ΚΑΠΗ Αμαρουσίου Κεντρικό (Περικλέους 22)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου