Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

«Αλληλέγγυες Νότες» στο ΙΔΙΟΜΕΛΟ, «Με καημό & μ’ όνειρο»


Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου η μουσική ομάδα αλληλεγγύης «Αλληλέγγυες Νότες» έρχεται να κάνει στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» ένα μουσικό ταξίδι στην πλούσια επικράτεια της ελληνικής μουσικής, με τραγούδια αγαπημένα και γνωστά, της χαράς, του καημού, αλλά και του γλεντιού.
Από τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον
Μάνο Λοϊζο, μέχρι τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Άκη Πάνου & τον Μάρκο Βαμβακάρη,
θα τραγουδήσουμε «Με καημό και μ’ όνειρο»!
Ο Γιώργος Πίντζος, στην κιθάρα και στο τραγούδι, ανέλαβε και την οργάνωση της βραδιάς.
Μαζί του στο μπουζούκι ο Ιωσήφ Πικουλίδης.  Συμμετέχουν επίσης ο Χρήστος Τσορβάς στο μπουζούκι και στον μπαγλαμά, η Βίλλυ Κεραμά, στο τραγούδι και στο μπεντίρ και μαζί τους η ομάδα των τραγουδιστών:
Θέμης Αδαμόπουλος, Λιάνα Ανδρεοπούλη,
Αρετή Βρυσανάκη, Γιούλη Γεωργοπούλου,
Μανώλης Γιούργος, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου,
Γιάννης Παπαθύμνιος, Πέτρος Πετρόπουλος, Εριφύλη Σαββίδη, Νάσια Σταματάρα,
Σταύρος Φατούρος
Έναρξη: 20.30Είσοδος ελεύθερη, με ελεύθερη συνεισφορά στο κουτί αλληλεγγύη της ομάδας)
Κρατήσεις: 210 6817042
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»,
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου,
Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
                  Δυο λόγια για την ομάδα «Αλληλέγγυες Νότες»
Τον Σεπτέμβρη του 2013, κάποιοι Μαρουσιώτες τραγουδιστές… μπάνιου άφησαν τη ντουζιέρα και τα σαπούνια στη σαπουνοθήκη και φτιάξαν την μουσική ομάδα “Αλληλέγγυες Νότες”.
Εκεί άρχισαν να τραγουδούν ο ένας για τον άλλο και όλοι για όλους. Από τότε συναντώνται σε εβδομαδιαία βάση και προβάρουν τραγούδια, εμπλουτίζοντας το ρεπερτόριό τους, δίνουν συναυλίες και τραγουδούν πάντα αλλη¬λέγγυα. Μέχρι στιγμής  έχουν δώσει 13 συναυλίες, για Συλλόγους, Δομές Αλληλεγγύης, για την ΕΠΑΨΥ, για τους μαθητές των φυλακών Αυλώνα κ.α.
Η ομάδα είναι ανοιχτή σε κάθε αλληλέγγυα πρόσκληση και πρόκληση. Πιστεύουμε ότι στις παρούσες συνθήκες μόνο ΜΑΖΙ μπορούμε να πορευόμαστε και να αντιμετωπίζουμε τα σφάλματα και τα τραύματα της ελληνικής κοινωνίας. Η αλληλεγγύη για μας είναι συμπαράταξη των δυνάμεων μας για το ατομικό και κοινωνικό καλό.
Στην ομάδα συμμετέχουν, μαζί με τους ερασιτέχνες τραγουδιστές και οργανοπαίχτες, και επαγγελματίες μουσικοί ή και τραγουδιστές, που για δικούς τους λόγους γλυκάθηκαν από την παρέα, βοηθώντας την μουσική μας εξέλιξη.
Η ομάδα φιλοδοξεί να γίνει μια μικρή κοινότητα, δημιουργώντας σχέσεις προσώπων και κύκλο αλληλοβοήθειας σε όλα τα επίπεδα, αναζητώντας και εφευρίσκοντας τη χαρά, στην παρέα και στο τραγούδι, αλλά και την ενεργή δράση, τόσο στην κοινωνία του Αμαρουσίου, στην οποία γεννήθηκε, όσο και σε ευρύτερο κοινωνικό κύκλο, εφόσον οι ανάγκες των ανθρώπων δεν περιχαρακώνονται η κάθε μια στο προάστιό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου