Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Δήλωση Πολιτικής Ορκωμοσίας του Δημήτρη Πολυχρονιάδη

Η ανάδειξη των νέων δημοτικών συμβουλίων γίνεται σε ένα βάρβαρο τοπίο για τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους. Τα μνημόνια της ελληνικής κυβέρνησης - Ε. Ε. - Δ.Ν.Τ,  μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω.
Όλα τα εργασιακά δικαιώματα εξαφανίζονται, η ανεργία αυξάνεται συνεχώς, εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών σαρώνονται, προκειμένου το κεφάλαιο να διατηρήσει την κυριαρχία του και το πολιτικό σύστημα ακλόνητο να συνεχίσει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του.
H Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, με τον εκπρόσωπο της στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα αγωνιστεί μαζί με το εργατικό –λαϊκό κίνημα, ενάντια στο νέο κοινωνικό τοπίο φτώχειας και εξαθλίωσης που επιβάλουν κυβέρνηση Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.  και κεφάλαιο. 
Ο Καλλικράτης εφαρμόζει τα μνημόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση.   
Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση κάθε αντιδραστικής και αντεργατικής αναδιάρθρωσης των κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών που οδηγούν σε ένα ατέλειωτο σφαγείο σε βάρος των εργαζόμενων και των κοινωνικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., ιδιωτικοποιώντας παιδεία, υγεία και κοινωνικές παροχές που θα παρέχονται μέσω των Ο. Τ. Α. στους πολίτες.
Διεκδικούμε δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τόσο από το κράτος, όσο και από τους δήμους.
Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος, ούτε κρατικό ούτε δημοτικό.
Δεν χρωστάμε σε κανέναν και Δεν πληρώνουμε.
Απαιτούμε  να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, αλλά να έχουν όλοι δουλειά με σχέση σταθερής και μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά – συνταξιοδοτικά  δικαιώματα.
Απαιτούμε κατάργηση των δημοτικών τελών για όλα τα νοικοκυριά. Το κόστος να μεταφερθεί στις εκατοντάδες εταιρίες που εδρεύουν στο Μαρούσι((Mall, Golden Hall κλπ.) που επιβαρύνουν περιβαλλοντικά την πόλη και αποκομίζουν τεράστια κέρδη, αυτή ακριβώς τη χρονική συγκυρία που το εισόδημα των κατοίκων μειώνεται.
Απαιτούμε την κατάργηση των διοδίων στην Αττική οδό (και στις εθνικές οδούς) και την εκχώρηση των δρόμων στους πολίτες για χρήση χωρίς εκμετάλλευση τους από ιδιωτικές εταιρίες.
Δηλώνουμε αντίθετοι στις Σ. Δ. Ι. Τ., την επιχειρηματικοποίηση των Δήμων καθώς και στην επιβολή των περικοπών των Μνημονίων μέσω της μειωμένης χρηματοδότησης στους Ο. Τ. Α. από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν σημαίνει αποδοχή και νομιμοποίηση της σημερινής θεσμικής λειτουργίας του.
Δε θα συμμετέχουμε  σε κανένα θεσμικό ή άλλο όργανο υποκατάστασης της εκπροσώπησης και της βούλησης των συμπολιτών μας. Δεν πιστεύουμε στην ανάθεση και τη διαμεσολάβηση. Θα συμμετέχουμε μόνο για να μεταφέρουμε τις απαιτήσεις και τις αγωνίες των συμπολιτών μας, για να διεκδικούμε, για να καταγγέλλουμε, για να μπορούμε, έχοντας αυτή την πρόσβαση, να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για «όσα θα γίνονται γι’ αυτούς χωρίς αυτούς» και να απαιτούμε αδιαπραγμάτευτα τη συμμετοχή τους. Σε αυτή την κατεύθυνση δηλώνουμε ότι και η εκπροσώπηση μας θα εναλλάσσεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Θεωρούμε ότι μόνο με ανοιχτές συνελεύσεις στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς μπορούν να παίρνονται  αποφάσεις, που το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να εκτελεί κατά γράμμα.
Αρνούμαστε την πολιτική μετάθεσης των ευθυνών στους εργαζόμενους. Δεν «τα φάγαμε μαζί με τις εταιρίες, τους μεγαλοεργολάβους και το πολιτικό τους προσωπικό», όπως επίσης και στους μετανάστες με τη ρατσιστική μετατροπή τους σε αποδιοπομπαίους τράγους για τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής διαχείρισης της κρίσης.
Παλεύουμε για να χτιστεί ένα κίνημα αντίστασης, απειθαρχίας ρήξης και ανατροπής, μέχρι τη νίκη! Ένα ενωτικό και ρωμαλέο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που θα επιβάλλει την ανατροπή του μνημονίου και κάθε παρελθόντος ή παρόντος αντεργατικού νόμου, θα υπερασπίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα επιβάλλει την άρνηση πληρωμής του χρέους, την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ.
Απαιτούμε επίδομα ανεργίας ίσο με μηνιαίο μισθό αναγκών και δικαιωμάτων.
Κατάργηση κάθε άμεσης και έμμεσης φορολογίας για τους εργαζόμενους μείωση του χρόνου εργασίας, αύξηση μισθών και συντάξεων, νομιμοποίηση των μεταναστών, δωρεάν και δημόσια Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και όλες τις κοινωνικά αναγκαίες υπηρεσίες (ρεύμα, νερό, τηλεπικοινωνίες κλπ.),  για όλους.
Πληρώσαμε την ανάπτυξή σας.
Δεν πληρώνουμε τα χρέη σας - Δεν πληρώνουμε την κρίση σας.
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ 
Καλούμε τους δημότες του Αμαρουσίου, τους συμπολίτες μας εργαζόμενους και όλο το λαό, να πάρουν την υπόθεσή και τους αγώνες στα χέρια τους, με πανεργατικό ξεσηκωμό διαρκείας.
Θα είμαστε αταλάντευτα απέναντι:
  Στις μνημονιακές κοινωνικές και οικονομικές πολιτικές, που πλήττουν αποκλειστικά τον κόσμο της εργασίας, αυξάνουν την ανεργία, σαρώνουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα,  δημιουργούν νέες στρατιές οικονομικών μεταναστών  και μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω.
  Στην επιχειρηματικοποίηση όλων των δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών.
  Στον κρατικό αυταρχισμό, την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, τον εργοδοτικό ολοκληρωτισμό, το ρατσισμό και το φασισμό.
  Στην υποβάθμιση και συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας, υγείας και πρόνοιας, στη διάλυση των δημόσιων -  περιφερειακών – Δημοτικών  υπηρεσιών, στις απολύσεις των εργαζομένων τους, στην καταστροφή του περιβάλλοντος.
  Στην πρόσδεση των Ο. Τ. Α. στα επιχειρηματικά συμφέροντα, που τους μετατρέπουν σε τοπικό κράτος-επιχείρηση, με τους πολίτες- πελάτες να χρυσοπληρώνουν τις διάφορες κοινωφελείς υπηρεσίες.
 Στον νόμο του Καλλικράτη (τον οποίο παλεύουμε να καταργήσουμε) με τον οποίο λειτουργούν αντιδημοκρατικά οι Ο. Τ. Α.  μεταφέροντας τα κέντρα λήψης των αποφάσεων μακριά από τους κατοίκους και το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο, μετατρέπεται σε επικυρωτή των αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας.
 Στο φασισμό και τους εκφραστές του.
Εμείς αυτό που δηλώνουμε είναι πως δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για να αναδείξουμε τα προβλήματα των κατοίκων – δημοτών του Αμαρουσίου, να υπερασπιστούμε τις διεκδικήσεις τους και να παλέψουμε συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις τους, παλεύοντας για τη ζωή που μας αξίζει.  Μόνο έτσι θα κερδίσουμε τη μάχη για δουλειά, ασφάλιση, υγεία και παιδεία, δημοκρατικά δικαιώματα για όλους.
Σεβόμενοι απόλυτα τα θρησκευτικά πιστεύω των πολιτών και στα πλαίσια του δημοκρατικού δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής θρησκευτικής συνείδησης, θεωρούμε ότι οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί θεσμοί χρειάζεται να έχουν ανεξαρτησία από την εκκλησία. Είναι πάγια η θέση μας για διακριτούς ρόλους εκκλησίας κράτους.
Η συμμετοχή μας στα κοινά είναι εκδήλωση των ιδεολογικών και πολιτικών μας πιστεύω και δε σχετίζεται με τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις, ασκείται δε με την ελεύθερη βούλησή μας.
Με συνέπεια στα παραπάνω, αντί του θρησκευτικού όρκου ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ θα ορκιστεί με πολιτικό όρκο και θα κάνει την παρακάτω δήλωση, που θα διαβαστεί στη διαδικασία της ορκωμοσίας και θα κατατεθεί στα πρακτικά της:
«Δηλώνουμε  με βάση την τιμή και τη συνείδησή μας ότι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου στην οποία εκλεχτήκαμε από τους πολίτες του Αμαρουσίου με βάση τη δράση μας και τις δεσμεύσεις μας από τη διακήρυξή μας, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την υποστήριξη των συμφερόντων των κατοίκων – δημοτών του Αμαρουσίου κόντρα στη συντηρητική πολιτική της όποιας κεντρικής και τοπικής εξουσίας, Να αντιτασσόμαστε στη φορομπηξία, στην παραχώρηση δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα, στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, στην υποβάθμιση και συρρίκνωση της δημόσιας υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας και  των κοινωνικών παροχών, στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Θα υπερασπιστούμε τις διεκδικήσεις των κατοίκων, θα προβάλλουμε τα προβλήματά τους και θα διεκδικήσουμε λύσεις. Θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών  και θα αγωνιστούμε για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των δήμων, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για να ξημερώσουν μέρες χωρίς την καταθλιπτική εξουσία του κεφαλαίου, των αγορών και των νόμων του ανταγωνισμού και του κέρδους,:
Για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, διακρίσεις, μισσαλοδοξίες.»
                     Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση
                                          ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
                                            Δ. Α. Πολυχρονιάδης
                               Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου
                   Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου