Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

«Ύπουλο χτύπημα» στους σπόρους από ΤΑΙΠΕΔ & Δήμο Αμαρουσίου;


Με την επικείμενη κατεδάφιση των υποδομών των Σταθμών Ελέγχου Σπόρων και Αγενούς Πολλαπλασιαστικού Υλικού, (ΣΕΣ & ΣΕΑΠΥ) στο Μαρούσι, το σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης θα καταρρεύσει και οι όποιες εξαγωγές μας σπόρων θα σταματήσουν· καθόσον δεν θα εκδίδεται το απαραίτητο διεθνές πιστοποιητικό ποιότητας σπόρων, που εκδίδει μόνο ο διαπιστευμένος Σταθμός Ελέγχου Σπόρων.
Δε μας έφτανε που ο τομέας των σπόρων πάει χάλια και έχουμε τρελαθεί στις εισαγωγές, με απίστευτες ανοησίες έχει δρομολογηθεί η καταστροφή της ‘καρδιάς’ του εθνικού συστήματος ελέγχου και πιστοποίησης σπόρων και λοιπού φυτευτικού υλικού, που είναι οι παραπάνω κρατικοί σταθμοί.
Στο Μαρούσι,  σε οικόπεδο  του δημοσίου  8 στρεμμάτων, από το 1938 λειτουργεί ο Σταθμός Ελέγχου Σπόρων και πρόσφατα ο Σταθμός Ελέγχου του λοιπού φυτευτικού υλικού.
Στο οικόπεδο έβαλε χέρι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο το παραχωρεί στο Δήμο Αμαρουσίου.
Ο δήμαρχος, παρότι ενημερωμένος, αδιαφορεί για τους ελληνικούς σπόρους και εξήγγειλε την κατεδάφιση των Σταθμών για να χτίσει εκεί σχολεία· λες και δεν μπορούσε να τα χτίσει αλλού, την ευκολία του θέλει και ας πάει και το παλιάμπελο.
Και καλά ο δήμαρχος που σκέπτεται πολιτικάντικα μόνο τα ψηφαλάκια της τοπικής κοινωνίας για το δημαρχιλίκι και αύριο για το βουλευτιλίκι και υπουργιλίκι, οι δικοί μας στο αγροτικό υπουργείο τι κάνουν;
Ο κ. Τσαυτάρης έκανε ένα τυπικό γράμμα σε αρμοδίους και αναρμοδίους και υπόθεσε ότι «καθάρισε»· άλλωστε από σπόρους άφησε μόνο παπαρολογίες.    
Τα ιδρύματα ΣΕΣ & ΣΕΑΠΥ έχουν πανάκριβο εξοπλισμό και άλλες υποδομές για εργαστηριακές εξετάσεις σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, με διαπίστευση από διεθνή οργανισμό ελέγχου σπόρων και η μετεγκατάστασή τους θα στοιχήσει πολύ χρόνο και κόστος πολλαπλάσιο των σχολείων του δήμαρχου· δηλαδή σκέτη βλακεία.
Ο κ. Καρασμάνης στην κοσμάρα του· άλλωστε τον κάνανε υπουργό μπας και σωθούν αγροτικά ψηφαλάκια για τη ΝΔ· με τους σπόρους θα ασχοληθεί;

                                                                Ηλίας Εμμανουηλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου