Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Στις 2:30 μ.μ. ΟΛΟΙ στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ

          Οι συγχωνεύσεις δεν θα περάσουν!!!
Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά με γρήγορους  ρυθμούς στις συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων υλοποιώντας  στην ουσία  ένα  νέο κύμα καταργήσεων σχολικών μονάδων με στόχο τις δραστικές περικοπές του απαραίτητου διδακτικού προσωπικού.
Πρόκειται δηλαδή για ένα ακόμα επεισόδιο στην αντιεκπαιδευτική πολιτική όπως προωθείται από κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ τα τελευταία 4 χρόνια με στόχο την αποδόμηση του δημόσιου δωρεάν σχολείου.   
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καταργούνται 15 δημοτικά και 30 νηπιαγωγεία,  συγχωνεύονται 128 σχολεία & 74 νηπιαγωγεία, καταργούνται δηλαδή 79 σχολεία & 67 νηπιαγωγεία!
Επιπλέον υποβιβάζονται 130 δημοτικά και 20 νηπιαγωγεία.Χιλιάδες παιδιά θα στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα ενώ περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας καταργούνται.      
Στην περιοχή μας σχεδιάζεται να συγχωνευθεί το 1ο  με το 6ο Δ. Σχ. Μελισσίων (μειώνοντας κατά τρεις τις υπάρχουσες οργανικές θέσεις) και το 3ο με το 5ο Δ. Σχ. Μελισσίων.                                                     
Όλα αυτά σημαίνουν:

Ότι οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν είναι πάρα πολλές, π.χ. θέσεις δασκάλων στο πρωινό,  στο ολοήμερο (στην περίπτωση που κάποιο σχολείο λειτουργεί ως ΕΑΕΠ)  του διευθυντή και  ακόμα θέσεις ειδικοτήτων. Εκπαιδευτικοί που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των σχολείων.
Ότι οι συνάδελφοι που θα «περισσέψουν», θα διαμορφώσουν μια μεγάλη δεξαμενή που θα επιχειρήσουν το Σεπτέμβρη να τη μετακινήσουν σε άλλες περιοχές. Δημόσιο σχολείο όμως με εκπαιδευτικούς περιπλανώμενους και εξαθλιωμένους δεν νοείται.
Ότι τον προσεχή Σεπτέμβρη θα λείπει το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό στα σχολεία, αφού τα τμήματα στα σχολεία  είναι περισσότερα από τις νέες οργανικότητες των σχολείων.
Ότι το επόμενο βήμα είναι οι συμπτύξεις τμημάτων ξεκινώντας από τα νέα τμήματα της πρώτης τάξης του Σεπτεμβρίου που το υπουργείο θα επιδιώξει να κλείσει 25άρια και 27άρια τμήματα για να ισορροπήσει τη νέα οργανικότητα με τη λειτουργικότητα των σχολείων.
Ο επόμενος στόχος, αφού "ξεμπερδέψουν" με τα συστεγαζόμενα, είναι να κλείσουν ΟΛΑ τα μικρά γειτονικά σχολεία. Το "νέο σχολείο" που θέλουν να φτιάξουν είναι σχολείο "τέρας" με πληθωρικά τμήματα, διαλυμένες υποδομές και απαξιωμένους δασκάλους . Σε αυτή την κατεύθυνση προωθούν το μοντέλο του πολυθέσιου σχολείου, από το νηπιαγωγείο ως το λύκειο, με διευθυντή μάνατζερ, με κατακερματισμό της γνώσης, με πολλές και διαφορετικές ταχύτητες και τύπους προγραμμάτων σπουδών. Μέρος αυτής της πολιτικής είναι και η ένταση των ταξικών φραγμών, με την τράπεζα θεμάτων και το νέο σκληρό εξεταστικό πλέγμα στην Α΄ Λυκείου.
Τα άθλια αυτά σχέδια ενός Υπουργείου που κατεδαφίζει τη Παιδεία δεν ακολούθησαν καμιά τυπική διαδικασία. Έγιναν ερήμην όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας.
Καλούμε τους συναδέλφους στα σχολεία που δεν συγχωνεύονται ή υποβαθμίζονται να κατανοήσουν ότι αύριο έρχεται και η δική τους σειρά, πρόκειται για μια πολιτική που απειλεί το δημόσιο σχολείο και τις ζωές μας, εφόσον ο κύκλος των συγχωνεύσεων – υποβιβασμών δεν έχει ολοκληρωθεί και προβλέπεται συνέχεια .  Ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2014 προβλέπει κλείσιμο 1.675 σχολικών μονάδων!!!
Καλούμε τις Ενώσεις  Γονέων , τους συλλόγους γονέων, την τοπική ΕΛΜΕ, τους τοπικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για τη διάσωση των σχολείων μας, να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους απεργάζονται την κατάργηση των σχολείων μας.
Όλοι στη συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ, την Τρίτη 27/5, στις 14.30 μαζί με την ΑΣΓΜΕ, την ΟΛΜΕ και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς.
              ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !                                
                        ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

                                                     Η Πρόεδρος  Φ. Καββαδία
                                                  Ο Γραμματέας Γ. Κοκκινομηλιώτης
                                                         Μαρούσι  26 - 5 - 2014    

 
Αρ. Πρ.: 109
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.                   
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                 
Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5                                          
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                         
Τηλ. & Fax: 210 8020788                                                                  
Πληροφ. Καββαδία Φ.                                                        
syll2grafeio@gmail.com                                   
ΠΗΓΗ:www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου